2014. gada 28. janvāris

Garšīgi un veselīgi!


Ēdiens ziemas salam...
Un košums salātbļodā!

Jau pasen,Jaunam gadiņam sākoties, grasījos publicēt kādu,manuprāt,vienkāršu,bet aizmirstu ēdienu(tiesa gan ar mūsdienīgu uzlabojumu). 
" Grūbas ar lazdu riekstiem"!

Vecgada vakaru pavadījām jautrā un jaukā draugu lokā.Jau atkārtoti varu tikai teikt to,ko nozīmē tematisks un organizēts vakars!!!Jautri un visādi citādi feini pavadīts laiks!

Un kas gan Latvietim svinības bez bagātīgi klāta galda!Tik dažāda,interesanta un noteikti garšīga sanāca galda kulinārā buķete,jo katra ģimene ieradās ar savu " īpašo groziņu" !Tā,lūk,no mājas saimniekiem pārņēmu vienkāršu, garšīgu un noteikti veselīgu recepti! Grūbas ar lazdu riekstiem!

Par to cik grūbas bagātas vitamīniem un minerālvielām variet " ieguglēt" .Ļoti veselīgs pārtikas produkts!

Grūbas aplej ar ūdeni un atstāj mirkt.Man sanāca nakts,var arī ilgāk!Tāpat iemērc arī lazdu riekstus(visas sastāvdaļas ņemu pēc izjūtas,aptuveni piedomājot,cik daudz būs ēdēju;tomēr ar riekstiem nevajag pārspīlēt -sauju/ divas;).Nākamajā dienā,uz pusdienslaiku grūbas kopā ar riekstiem vāru.Ūdeni leju apmēram 2cm virs grūbām un riekstiem.Vāru apmēram 40 min(kamēr ūdens izvārījies).Tad lieku visu cepamajā traukā,samaisu ar krietnu sviesta pikuci un lieku cepešplītī kādu 1h pasutināties(traukam noteikti jāuzliek vāks,ja nav vāka,var izmantot folliju).

 

Visu papildināt noteikti var ar garšvielām.Tā kā sāli mūsu ģimene lieto ļoti maz,tad pašā gatavošanas procesā reti kuram ēdienam to lieku klāt,ja tomēr,tad ļoti maz.Garšas buķeti bagātinam ar dāžādām citām ne tik daudz sāli saturošām garšvielām.
Runājot par garšvielām, rudenī garšīgu un veselīgu pagatvoju pati.Tā kā no ķirbja ir izmantojams pilnīgi VISS un viss ir bagāts mūsu organismam derīgām vielām,tad šoreiz izkaltēju arī ķirbja miziņas,kuras vēlāk samalu kafijas dzirnaviņās!Tik dabīgi koši dzeltenbrūns tonis!Noder salātiem,zupām u.c ēdieniem!

Ķirbju miltiņi

Un pusdienās neiztik bez salātiņiem.Ar zaļumiem gan ne tik bagātīgs šis gadalaiks,tomēr šo to var atrast...
Daudz un dažados veidos izmantoju spinātlapas(iepriekš esmu jau rakstījusi par zaļajiem kokteiļiem,kuros arī izmantoju šos zaļumus).

 

Nepieciešams: spinātlapiņas;mazie ķirštomātiņi; fetas siers,olīvas,grauzdētas saulespuķu sēkliņas.

Tomātiņus un sieru sagriežu gabaliņos un kopā ar pārējām sastāvdaļām samaisu kopā.
Un te atkal garšu var variēt, salātus papildinot ar kādu garšvielu,saltātmērci vai eļļu.



Labu apetīti!
Lai mierīgs un nesteidzīgs Tev pusdienlaiks!



1 komentārs:

  1. Loti laba ideja par grubu edienu! Un kirbju milti! ooo- nu gan pacietiba to realizet! feini!

    AtbildētDzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...