2012. gada 24. augusts

Melleņrausis

Mellenes ik gadu noteikti sasaldēju!Un galvenokārt viena iemesla deļ! Lai arī ziemā,kad par vasariņu jau piemirsts,bet nākamā vēl aiz kalniem,varam mieloties ar gardo melleņrausi!

 

Process,lai taptu šāds gardums,manuprāt,ir itin viegls un salīdzinoši ātrs!

Mīkla:
  • 300 g kviešu milti;
  • 150 g sviets;
  • 100 g cukurs;
  • 1 ola;
  • 1 tējk.cep.pulv.
Pildījums:
  • ~200g mellenes;
  • 200ml jogurta (izmantoju dzeramo jogurtu,bet ne pārāk sķidru, bez piedevām vai melleņu j.);
  • 1 ola;
  • 50 g cukurs;
  • 1 tējk. van.cukurs
Kā viss top:

Izkausē sviestu.Saputo to ar cukuru,olu.Pievieno miltus,kas samaisīti ar cepamo pulveri.Visu samaisa.Mīklu klāj cepšanai paredzētajā traukā.Izmantoju ~ 27cm diametra silikona cepšanas formu. Virsū saber mellenes.Sakuļ jogurtu ar olu un cukuru.Ar to pārlej ogas.
Cep 20 min. 200 grādu t., tad samazina karstumu līdz 180 grādiem un cep vēl ~ 25 min.


 
Ar gardiem melleņ - sveicieniem,
Inese

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...