2010. gada 21. septembris

Baltās šokolādes riekstu kēksiņi.

Mūsu ģimenē ir tradīcija,ka bērna pirmajā dzīves gadiņā atzīmējam katru mēneša jubileju.Tās saucam par  "mazajām dzimšanas dieniņām" ! Šajā dienā cepu kādu kārumu -kūciņas vai rausīti. Mazais jubilārs arī tiek uzposts un rīkota foto sesija!Un protams,mielošanās ar gardumiem,pie svētku galda!Jāsaka gan,ka pagaidām pašam jubilāriņam vien atliek noskatīties uz mīlīgajām sveču liesmiņām un iztikt ar kādu sev piemērotu cepumiņu!Nekas,kad tiks cepta 12. kūka -noteikti tiks gabals arī jubilāram!

Šoreiz nolēmu " mazās dzimšanas dieniņas" 8 svecītes saspraust kēksiņos!

Nepieciešams:

  • 200g sviesta
  • 200g cukura
  • 3 olas
  • 300 g kviešu miltu
  • 2 tējk.cepamā pulvera
  • 100 g drupinātas baltā šokolādes
  • 100 g drupinātu lazdu riekstu
  • 1 apelsīnam norīvēta miziņa
  • 1 apelsīna sula
  1. Nomazgā apelsīnu un norīvē tam miziņu;
  2. Izkausē sviestu un samaisa ar cukuru;
  3. Pa vienai pievieno olas,turpinot maisīt;
  4. Samaisa miltus,cepamo pulveri,drupinātu šokolādi(šokolādi pirms iemaisīšanas mīklā parasti ievietoju uz kādām 10-15 min saldētavā,lai gabaliņi cepot tik daudz nekūst) un drupinātus riekstus.Pievieno mīklai sausās izejvielas;
  5. Pievieno mīklai apelsīnu sulu un sarīvēto miziņu;
  6. Samaisa mīklu un liek kēksu dobumiņos(man patīk katru kēksiņu ielikt cepšanai paredzētā papīra formītē.Bet tā gaumes lieta).Cep apmēram 175C apmēram 30 minūtes.  

5 komentāri:

  1. O, ja šie ir tie paši, kurus cepāt uz Mazkāmja vārdadienu, varu apliecināt, ka tie ir ļooooooti garšīgi!
    Un sveiciens pastarītei dzimšanas dienā no Kāmju ģimenes!

    AtbildētDzēst
  2. Pirmais tikko tika apēsts. Vēl silts. Pagiadām secinu, ka nu ļooooti apelsīnīgs... Taču es baltās šokol. vietā pieliku mello... Varbūt tālab... Gardi, bet gribētos slapjākus...

    AtbildētDzēst
  3. Nu diži slapji man ar viņi nesanāk!Ar balto šokolādi ir tā,ka tai kūstot un apcepoties veidojas interesanta garša -tāda kā karamelīga!Iesaku pamēģināt!

    AtbildētDzēst
  4. Milzīgs paldies par tādu ideju recepti!

    AtbildētDzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...