2011. gada 5. jūlijs

«Magic Sand»

Tā arī līdz šim kaut kā nebija sanācis klātienē pabūt nevienā no smilšu skulptūru pasākumiem!Tā,nu,nolēmām pagājušās piektdienas novakari baudīt Ābeļu dambī!

"Tici vai nē,lūgšana par Latviju!"

Vēlme būtu bijusi skatīt vairāk skulptūru,tomēr pētot esošās saproti,cik milzum liels darbs ielikts ikvienā no darbiem,līdz ar to saproti kādēļ to varbūt nav desmitiem kā vēlētos vienkāršs izstādes skatītājs!Tomēr ik milzu skulptūra nav tikai parasts smilšu roku darbs,bet mākslinieks ik vienā darbā ielicis dziļu domu !
Kā saka šī skulptūras autore Agnese Rudzīte:"Tici vai nē,bet dažreiz var būt arī tā,ka ienaidnieki kļūst par labākajiem draugiem.Un tādēļ abi kļūst par ieguvējiem.Šī ir alegorija par to,ka draudzība ir labāka par ienaidu."

Turpat līdzās izveidota paliela smilšu kaste,kur var darboties gan bērni gan pieaugušie!Izmēģinot arī acij tik vienkāršo,bet tomēr tik unikālo smilšu mantiņu!Ar kuras palīdzību,vien pārdesmit sekundēs spēj izveidot pat smilšu lodi!Šādas smilšu rotaļlietas bija iespējams  arī iegādāties  -dažāda lieluma,komplektā pa 4 -par 8Ls!


Kad saceltas smilšu pilis,bērni steidz piedalīties dažnedažādās aktivitātes ar Nezinīti!Pārsteidzot pēkšņajam lietus gāzienam,visi draudzīgi satilpa uzslietajā radošo darbnīcu teltī!Kur no krāsainajām smiltīm varēja piedalīties kopīgajā mandalu veidošanā,ziepju liešanā un vēl citos interesantos projektiņos!

Ui,cik abi sajutos šai gaisotnē!!!

Tik labi,ka sailgojos pēc tiem gadiem,kad aktīvi ik vasaru ar vēl pulciņu domubiedru piedalījāmies dažādos sporta un citos svētkos,kur visas dienas garumā darbojāmies ar bērniem radošajās darbnīcās!!!!Tika izspēlēti tik daudz un dažādi scenāriji un pabūts tik dažādās vidēs -viduslaiku noskaņās,pasaku valstībās...un vēl un vēl...
Bet tas jau cits stāsts!

Ko es te daudz pļāpāšu!

Vienkārši  dodieties uz ĀB un ļaujieties tai radošai un nepiespiestai gaisotnei,kas tur valda!


1 komentārs:

  1. :))) Jauki smilšu mākslas darbi! Sakārdināji - gribas šos smilšu brīnumus redzēt Tuvumā... būs vien jābrauc uz Rīgu:)))

    AtbildētDzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...