2011. gada 4. februāris

Klāt sveču mēnesis!

Mūsmājās vienmēr būs atrodama kāda svecīte!Jā,esam "svečmīļi":) Jo īpaši jau rudens ziemas mēnešos,kad ik reiz sēžoties pie galda,noteikti tiek aizdegta arī svecīte!
Jāsaka,ka sveces šodien ir pieejamas milzu izvēlē!!! Ik gadu arī paši izlejam pa kādai svecei!

Piedāvāju ielūkoties kā mūsmājās tapušas dažādu veidu sveces.Kanēļstandziņu svece;" smilšu"  svece; vaska plāksnīšu svece un sveces dažādos trauciņos!

Kanēļstandziņu svece

Nepieciešams:

  • baltu sveču gabaliņi;
  • dakts;
  • kanēļstandziņas;
  • trauciņš,kurā tiks lieta svece(šajā gadījumā izmantoju tukšu čipšu paku"pringls" );
  •  
Ar āmuriņu nedaudz saklapēju kanēļstandziņas - viegli pasitot, tās salūst tādos kā skaliņos.Šos skaliņus uzmanīgi kārtoju" Pringls"  trauciņam gar malām.Ik pa laikam nedaudz lejot tām virsū parafīnu.Kad visapkārt standziņas piestiprinātas ar parafīnu,nostiprinu vidū dakti un tad lēnām piepildu visu trauciņu ar atlikušo parafīnu.Kad viss kārtīgi sacietējis uzmanīgi pārplēšu trauciņu un svece gatava!


" Smilšu" sveces!
Teikšu tā,ka estētiski šis sveces veids mani nesaista nemaz,bet pats tapšanas process bērniem ļoti patīk un ir interesants!Kā tik pie šādas sveces man iemācīja vecākais dēls,kurš ideju atveda pirms diviem gadiem no vasaras nometnes!Tur to viņiem iemācīja pieredzes un ideju bagāta metodiķe! 
Nu ko, neilgi pēc nometnes devāmies uz pludmali,kur kopīgi tapa mums 
šis" eksperiments" .

Nepieciešams:
  
  • sveču krājumi - atlikumi;
  • parasta tieva svecīte;
  • tā kā uzdevums tiek veikts ārpus mājas,līdzi ņēmām mūsu uzticamo ceļojuma mini plītiņu,uz kuras izkausēt parafīnu;
  • bļoda un kāds trauciņus,kurā kausēt pašu parafīnu (man mājās ir speciāli atlikti veci trauki,ko izmantoju tikai sveču liešanas procesam)
Pie darba!
Uzriktējam savu līdzpaņemto mini gāzes degli,uzliekam bļodiņu ar ūdeni,kurā trauks ar sveču krikumiem!










Kamēr parafīns lēnām kūst,smiltīs tiek sagatavota     vieta -jeb vēlamā sveces forma!Izrok nelielu bedrīti,kurai apkārt var sabakstīt ar kociņu vai pirkstiem mazākus caurumiņus(bedrītes).Bedrītes centrā iesprauž mazo tievo svecīti,bet ar degli uz leju (!)
Kad parafīns izkusis,lej to bedrītē!Tagad vien 
atliek pacietīgi gaidīt,līdz viss kārtīgi sacietēs!!!








Aizrāvušies,pat nepamanījām,ka tuvojas tumši draudīgi mākoņi.Līdz ar pirmajām lietus pilēm tikām arī pie rezultāta!







Kad viss sacietējis,rokam sveci ārā un nesam uz jūru nomazgāt lielo daudzumu smiltis.
Lūk,sveces arī gatavas! Kā jau pieminēju -šeit pats galvenais darbošanās process!Bērniem ļoti patīk!!!


Vaska plāksnīšu sveces! 

Gadu no gada vaska plāksnītes esmu iegādājusies biškopības produktu veikalos.Šogad nejauši pamanīju tādu lietu arī floristikas materiālu vairumtirdzniecības bāzē (sanāca arī lētāk). Daktis parasti iegādājos mākslinieku preču veikaliņos,kur tās tirgo uz metriem.
Gatavošanas process ātrs!Jāsaka,ka te labs treniņš arī mazajām rociņām -satīt rullītī plāksnīti! 

  
P.S.nesen kādā no grāmatnīcām manīju dāvanu komplektiņu -2 vaska plāksnītes un daktiņas.
Sveces dažādos trauciņos!

Šoreiz izmantojām -valriekstu čauliņas,gliemežvāku,mazu skārda spainīti un mini medus burciņu (pat īpaši nepiedomājot,sanāca,ka pati svecīte tagad smaržo pēc medus,neskatoties uz to,ka burciņu pirms tam izmazgāju).


 
  
Ar siltiem un gaišiem sveicieniem,Inese

5 komentāri:

  1. man ir vismaz 50 burciņas no mazā biezeņiem...visu laiku domāju kā tās pielietot. esmu izmantojusi tējas svecītēm, bet šādi lietas sveces ar baigi labi. noteikti izmēģināšu :)

    AtbildētDzēst
  2. riktīgi malači esiet - tik skaistas svecītes, tik silti ap sirdi paliek skatoties vien bildītes :) Tās nu ir svecītes ar dvēselīti... Ļoti jauki un mīļi!!!

    AtbildētDzēst
  3. Gliemežvāku svecītes izskatās ļoti jaukas.

    Meitai bērnudārzā šī ir sveču nedēļa, pirmdien bija jānes kāda interesanta svece. Un kad es to uzzināju? Svētdien ap pusnakti, kad līdzņemšanai paredzēto b/d maisu kārtojot, no tā izlidoja maza zīmīte...

    Labi, ka tad vēl nebiji uzrakstījusi šo sveču ierakstu, jo mierīgu sirdi varēju nospļauties un sameklēt interesantas formas gatavo sveci (no rīta par klusēšanu kārtības pēc paburkšķēt uz vīru un bērnu), nevis iet un taisīt pati (kā noteikti būtu noticis, ja būtu lasījusi Tavu ierakstu) :DDD

    AtbildētDzēst
  4. Varētu uzzināt kādu konkrētu vietu, kur var tikt pie daktīm? :)

    AtbildētDzēst
  5. Paldies!
    Šī burciņa vēl krietni mazāka par bērnu mini pārtikas burciņām.Īstenībā,kad gada nogalē gadatirgū pamanīju , medus stendā, šīs mini medus burciņas,iegādājos vairākas - burciņu dēļ vien!:))
    Sveču daktis var iegādāties "Radošo darbu galerijā",Artilērijas ielā -9.Domāju,ka noteikti tāda lieta ir arī veikalā "Hobby set" -Dzirnavu iela.

    AtbildētDzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...