2011. gada 23. augusts

"Kas te? Es te!"

Eksperimentē kopā ar foršo leļļu vīru Vari!

Mūsmājās jau krietnu laiku(varētu būt gadi 3) populārs un iecienīts brīvdienu rīta raidījums ir "Kas te?Es te!" Šķiet,ka bez raidījuma nav iedomājama mūsu bērnu brīvdienu rīta cēliens!Tas ienes mājās krietnu devu omulības sajūtu!

Raidījuma galvenie personāži vairākas "dzīvās lelles ",kuras dzīvo leļļu mājā!Tā iekārtota kartona kastē!Pārsvarā viss kas tur atrodas arī ir radīts, no mums tik pazīstamā, kartona!Hei,un kuram gan no mums kādreiz ,vai vel tagad ,nav bijis kaut reizi iekārtota kāda lielāka vai mazāka leļļu mītne,garāža kurpju kastē vai vēl labāk -pašiem sava mājiņa veļasmašīnas vai TV kastē!?Griezts līmēts -fantāzijas lidojumi! Un tā ir arī tur -"KAS TE?ES TE!"
Pie vienas no lellēm vai pareizāk,pie  viena no,ciemojās mūsu 5gadnieks! Pie Drāšu vīriņa Vara!LTV mājas lapas sadaļā par šo bērnu raidījumu par viņu stāv rakstīts: 

"Apkārtējās pasaules likumu pētnieks ar tīri praktisku pieeju lietām. Viņš zina, kā no jebkā var uzbūvēt jebko. Viņam istabā stāv ar roku griežams elektrības ģenerators, kas uzlādē divas bumbas, starp kurām lec zibeņi. Tad, kad Varis ir dusmīgs, viņš apsēžas pie tā un griež, cik spēka, lai izlādētos. Vēl viņam istabā stāv motori. Ieskaitot zāles pļāvēju. Tas viņam nepieciešams, ja gadījumā no apakšā dzīvojošā Konstantīna istabas šad tad kaut kas ieaug viņa istabā."

Varis ar prieku aicina ciemos drosminiekus,kuri gatavi kopā ar viņu padarboties -parādīt paši savu,mājās sagatavoto eksperimentu!
Nu,ko!Ar tēta palīdzību arī Kristofers (kopā ar pavadošo grupu -mūs visu kuplo ģimenīti)devās uz Latvijas Televīziju,lai kopā ar Vari piedalītos raidījuma ierakstā un parādītu ne tikai kādu eksperimentu,bet arīdzan kādu nelielu burvju triku!

Foto:GadalaikuSkices

 Mazliet,tikai mazliet satraukuma,kas ātri vien zuda satiekot burvīgo TV komandu,kura strādā pie raidījuma tapšanas!Un Varis patiess,kā pats teica -ir čoms bērnu čoms!!!
Mmm...tik draudzīga,pozitīva un omulīga gaisotne tur valda!Ak,un arī es kopā ar bērniem izložņāju ar savu fotoaparātu ik istabiņu.Gan Lupes krāsaino buduāru,gan Pukša militāro zonu un vēl un vēl!

Lupes istabiņa        Foto:GadalaikuSkices

Paldies "KAS TE? ES TE!" radošajai komandai par šo jauko devumu,kas ne tikai priecē bērnu sirdis brīvdienu rītos,bet arīdzan izglīto!:))

Kas par burvju triku?Un kāds tad bija eksperiments!?Par to jums iespēja uzzināt un palūkot š.g.4.septembrī,plkst.9:00(par laiku varu nedaudz nokļūdīties),LTV 1  !


Un kā Tavās mājās ar eksperimentēšanu un burvju trikiem!?
 

7 komentāri:

  1. puika gadījumā nerādīja triku ar krāsainajiem burbuļiem? tad būšu pat redzējusi to raidījumu. man ar mazie jau brīvdienu rītos iecienījuši ltv1 visu piedāvāto bērnu programmu rīta pusē :D

    AtbildētDzēst
  2. mēs pavasarī bijām TV mājā uz ekskursiju - šī noteikti bija bērnu mīļākā vieta - varēja ložņāt un izpētīt visu uzparikti - sīki un smalki tika apstāstīts filmēšanas process un knifi. Bet pašu raidījumu nekad neesam redzējuši - man no LV raidījumiem izstrādājusies alerģija kopš senākiem laikiem, līdz ar to bērniem tos pat nepiedāvāju skatīties... Laikam nepareizi, bet tā nu ir sanācis

    AtbildētDzēst
  3. Zinu,Inese,ka vairāki cilvēki agrāk,kad ieteicāmies par šo konkrēto raidījumu vīpsnāja!Nu,jā,sākumā tas iespējams arī tikai" auga" ;)Bet ticiet,mums,tagad raidījums ir krietni " pieaudzis" ,ja tā to varētu teikt!
    Un vēl ko parasti saku -jāskatās tas viss bērna acīm,ne pieaugušo!;)

    AtbildētDzēst
  4. vo, vo - tur jau tā lielākā problēma, ka es raidījumu ievērtēju no sava viedokļa, bet bērniem varbūt ka patiktos (laikam nedrīkstu pat būt klāt, lai neko lieki nekomentētu :D)

    AtbildētDzēst
  5. Nu,jā,bet man jau liekas,ka klāt tomēr jābūt(vismaz sākumā),nu vismaz klusītēm malinā,jo pati jau zini kādas nereti mēdz būt pārraides bērniem.Mums tak tomēr jāzin,ko skatās un mācās mūsu bērni!:))

    AtbildētDzēst
  6. A tās acis nevienu nemulsina?... Liekas forša dekorācija?
    Man ne.

    AtbildētDzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...