2011. gada 16. janvāris

"Katanas ieceļotāji"...

jeb svētdienas spēļu pēcpusdienas.

Liekas,ka būs jau gadi trīs vai četri, kopš mūsu ģimenes spēļu plaukta klāstam pievienojās tik populārā galda spēle " Katanas ieceļotāji".Bijis pat tāds posms,ka teju vai katru otro sestdienas vakaru pie mums ieradās draugu pāris,ar kuriem spēlējām šo  spēli!Spēli parasti sākām deviņos,vakarā,kad bērni ielikti gulēt!Un ticiet vai ne...bet uzvarētājs noskaidrojās nereti vien uz agru rīta pusi!Nu labi,ne jau nu visas n -tās stundas apzinīgi un nopietni tika " bīdītas" spēles lietas,nekur neizpalika jautra čalošana,joki,tējas dzeršana...
Kad pieteicās mūsu pastarīte,spēle tika nolikta patālākā plauktiņā.Tomēr šogad līdz ar jaunā gada iestāšanos,liekas,ka atklājām šīs mūsu iemīļotās galda spēles sezonu.Tā kā esam parūpējušies par visiem šī spēles pielikumiem,tad ik reiz  ķeroties pie jaunas " partijas" pieķeram kādu jaunu elementu klāt!Lai spēli padarīti vēl interesantāku un tiesa arī sarežģītāku!


Savā ģimenē pamazām ieviešam tādu kā sava veida tradīciju -svētdienas spēļu dienas kopā ar bērniem(tas nebūt nenozīmē,ka pa nedēļu katras pats pa sevi),kad noteikti uzspēlējam kopīgi kādu galda spēli. Pagaidām gan izteikti aktīvu dalību ņem lielais puika,mazais pievienojas laiku pa laikam un pastarīte lodā pa galdapakšu.Šoreiz tā mums arī bija " katana'" kopā ar vecāko dēlu,kurš teju jau gandrīz 9 -gadnieks.Patiess bija interesanti!Un bērnam neviltots prieks,jo sen jau tika izteicis vēlmi uzspēlēt " katanu" .

Mūsu iecienīto spēļu klāstā ir arī vairākas spēles,kurās aktīvu dalību ņem gandrīz visi!

Mūsu TOP:
  • Alias;
  • Jenga;
  • Fermerīši;
  • dambrete,šahs,pylos(šīs gan ir neiztrūkstošas arī cauru nedēļu;viena vai otra noteikti tiks izspēlēta.Puiši ar tēti pie šaha;mamma -atbild par dambreti un pilosu:D)

Mūsuprāt,interesantu un aizraujošu galda spēļu spēlēšana kopā ar bērniem arī ir viens no daudzajiem veidiem kā pasargāt/atturēt bērnu no šodienas apkārtēji "kārdinošās"  vides(saprotiet par ko es runāju).Un nenoliedzami vēl viens jauks veids kā kopīgi pavadīt laiku visai ģimenei(nu vismaz viens  no veidiem,vismaz ziemā,paralēli vēl slidošanai slēpošanai un citām jaukām aktivitātēm)!

Priecāšos,ja padalīsieties arī ar savu iecienītāko spēļu Topu!

Jauku visiem nākamo nedēļu!
Inese

4 komentāri:

  1. Katanas ieceļotāji viennozīmīgi ir viena no manām mīļākajām spēlēm, ko iesaku arī citiem. Mūsu ģimenē tā ienāca pirms šķiet 6 gadiem un pamazām visus apkārt aplipinājām ar spēļu pasauli :D
    Vēl pie manām mīļākajām spēlēm varētu minēt dominion (te mans apraksts par vienu no šīs spēles paplašinājumiem).
    Un no jaunākajām noteikti varētu minēt DixIt (ceru drīzumā ielikt savā blogā arī aprakstu)

    AtbildētDzēst
  2. skatos, ka aizmirsu pievienot linku :) http://brivlaiks.blogspot.com/2009/11/dominion-seaside.html

    AtbildētDzēst
  3. Katanas ieceļotāji ir arī mana mīļākā spēle...iepazinos gan pavisam nesen...viesojoties Dānijā...viņiem ļoti izteikti ir iet vienam pie otra ciemos un spēlēt galda spēles...Tā nu arī es tiku iepazīstināta ar Katanas ieceļotājiem un lai atbraucot mājās es varētu saslimdināt arī savējos, uzdavīnāja man šo spēli... arī šobrīd no lielās istabas atskan dažādi izsaucieni un smiekli...norit spēle :)

    AtbildētDzēst
  4. Jā,tā laikam ir,kas" uzķerās" uz " Katanas ieceļotājiem" tiem, vismaz uz kādu laiku, noteikti tā ir kā atkarība!:DD
    Par Elīnas minēto spēli nebiju vēl neko dzirdējusi.Bet,ja godīgi pēdējā laikā neesmu papētījusi veikala piedāvājuma klāstu spēļu jomā!Kaut gan šo to,viesojoties pie citiem galda speļu cienītājiem,esmu pamanījusi,ko noteikti vēlētos mājās.Tā ir vārdu likšana -minēšana un puišiem kuģu gremdēšana!

    AtbildētDzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...