2011. gada 21. janvāris

" Mani mīļie radiņi, man ir 5 gadiņi..."

Tāds,ja nemaldos bija pantiņš,kuru skaitīju savā bērnībā.
Tik vien kā šoreiz jāpalabo -ne gadiņi pieci,bet gan gadiņš 1 !!!
Hip,hip,urrā!
Klāt meitiņas pirmā un teikšu kā ir lielā jubileja -apaļš gadiņš!Tās pašas pirmās jubilejas  lielāki svētki vecākiem,ne pašam gaviļniekam!

Mūsu ģimenītē ir savas neiztrūkstošās dzimšanas dienu tradīcijas !
  • vienmēr ir daudz balonu;
  • apsveikuma dziesmiņa,kuru dzied ģimene jubilāram(" Tavā dzimšanas dienā -jaukā priecīgā,visi tavi draugi,tevi sveicina..." );
  • īpašā torte ar svecītēm;
  • Un protams,nekur neizpaliek arī sarūpētā dāvaniņa jubilāram!
 Šīs ir tradīcijas,kuras ir nemainīgas.Kad tiek rīkotas dzimšanas dienas ballītes plašākā lokā,noteikti ir atrakcijas,kurās tiek iesaistīti gan mazi,gan lieli.
Par mājas ballītēm kādā citā reizē.

Pieminot īpašo torti,pārsvarā  tās cepu/veidoju pati!Meitiņas jubilejai jau labu laiku iepriekš nolēmu,ka iemēģināšu roku īpašas kūkas veidošanā - torte "bizmārītes"  veidolā!Vācu visu iespējamo info kā un ko labāk.Jo man patiešām līdz šim nav bijusi pilnīgi nekāda pieredze veidot tāda veida kūku!
Nu,ko centos no visas sirds!!! Acīm baudāmais varbūt neizdevās tas pats veiksmīgākais,tomēr garšas kārpiņas tika palutinātas ar baudījumu!


Nepadošos! Mēģināšu atkal un atkal!:))

Runājot par dāvaniņām,brāļi arī rūpīgi bija gatavojušies un piedomājuši kā māsu (kā paši saka -savu mazo princesīti) iepriecināt.Apsveikuma zīmējumi;lielā brāļa pašgatavotā sirsniņziepīte...Un,ak,cik mīļi -no skolas pusdienām sataupītā mini burkāniņu paciņa(ik dienu, pie pusdienām, skolā bērniem tiek līdzdotas paciņas ar mini burkāniņiem) -īpaši māšukam!:))
Ar smaidu un jasaka arī savu prieka asaru notraušot, atceros kā abas tikām sagaidītas pirms gada,lielajā ziemas spelgonī ,mājās no slimnīcas.Puiši bija izrotājuši pirmo stāvu ar dažnedažādiem zīmējumiem,kur visi kā dāvana māsiņai!

Neskatoties uz to,kurš no bērniem ir jubilārs,arī " ne -jubilāri"  parasti tiek pie mini -simboliskām dāvaniņām!Tāpat,ejot arī ciemos pie kāda bērna jubilāra,ik reiz atceramies arī " ne -jubilāriņu" !

P.S. mazliet novirzoties no sākotnējās tēmas,pieminot dāvaniņas un jubilārus," ne -jubilārus" ,vēlos pastāstīt par,manuprāt, jauku ideju(ja to tā varētu nosaukt).Pošoties uz dzemdību nodaļu,mammīt,ieliec somā dāvaniņu brālītim vai māsiņai,kurš nāks apciemot bēbīti!!!Tad to pasniedz  no sevis un bebuka!Jo ticiet man, pat ārēji vistiprākajam bērniņam ir satraukums -kā un kas tad tagad notiks,kad ģimenē ieradies vēl kāds!
Man šādas īpašās mazdāvaniņas jau divreiz bijušas līdzi!:))

Nu gan esmu aizpļāpājusies!Apsolu runāt īsāk!:DD

Atgriežamies pie jubilejas! - Pucēšanās!


Par godu mazās Pekas dzimenītei -pieskaņojot koptēlam, tapa arī  manis tamborēta cepurīte un tik plaši pazīstamie tilla svārciņi.









"Cik labi ar tādu mazu!
Dienas nāk un iet
Un kaut kur pazūd.
Nē,nekur jau tās nepazūd,
Jo kamols no kamola tinas
Un,cik no tavējā aizritinās,
Tik viņa dzīvei nāk klāt
Pa siltam pavedienam!" 
                                          /I.Ziedonis/


Atā,mīļo lasītāj,līdz citai reizei!

7 komentāri:

  1. No sirds apsveicu jūsu ģimenīti ar šo nozīmīgo dienu - 1.gadiņš patiesi ir tikai radiņu svinambrīdis...
    Lai mazā Princesīte aug liela, smuka, apaļa - galvenais vesela un lai arī turpmāk tiek mīlēta tikpat sirsnīgi (un pucēta tikpat skaisti)!!!

    AtbildētDzēst
  2. Paldies!
    Visus vēlējumus pieņemu no Tevis,izņemot par to apaļumu:DDD;)

    AtbildētDzēst
  3. Paldies Tev par jauko blogu, atnāc pēc balviņas - http://pieineses.blogspot.com/2011/01/davana-ir-divreiz-vertigaka-ja-to-dava.html

    P.S. Apaļums bija domāts kā sinonīms veselībai :) Bet nu labi, tā kā veselību pieminēju arī atsevišķi, lai jau tas apaļums izpaliek :D

    AtbildētDzēst
  4. Sveicu dzimšanas dienā mazo princesi un ģimeni!
    P.S. Vai atļausi pievienot šo rakstu Bēniņu ballītes ballītes sarakstam - ideju apkopojumam? Ļoti atbilst tematikai! http://beninos.blogspot.com/search/label/b%C4%93rnu%20ball%C4%ABte

    AtbildētDzēst
  5. Sveika,Una!
    Paldies.Jā,droši vari pievienot.
    Jāsaka gan,ka pēc kāda laika šai ballītei sekos turpinājums -ar rotājumiem un citiem jaukiem niekiem!Tematika kā jau te jaušams -" Bizmārītes" :)

    AtbildētDzēst
  6. Skaisti! Sveicieni mazajai-lielajai jubilārei :)

    AtbildētDzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...