2010. gada 25. septembris

Turpinām baudīt atvasaru....

Minhauzenam pa pēdām...

Sestdienas rīts!Laiciņš kā radīts,lai ķertu mīlīgo rudens dienas saulīti!Piknikam tiek sakrāmēts līdzņemamais groziņš,kurā iegulst arī tikko ceptā ābolmaizīte!


Kaut arī Minhauzena muzejā esam ne pirmo reizi,bērniem vienalaga neviltots prieks.Un jo īpaši par jaunuzcelto  atrakciju -milzīgu kuģi,pa kuru var kāpelēt,skraidīt un izpēlēt dažnedažādas spēles!Mūsu puišiem ,uz vietas iesaistoties citiem bērniem,izvērtās " kariņa" rotaļas!;)


Minhauzena parka dabas taka!Ir iespēja izvēlēties iet garo(5,3 km) vai īso(3,17km) takas maršrutu!Izvēlamies garo taku.Laipu takas vijas caur mežu,kur patiess bērni,un ne tikai bērni,bet arī pieaugušie,var baudīt tikpat kā neskartu meža vidi,kur laiku pa laikam ceļinieku sagaida dažādi pārsteigumi -koka skulptūriņas,Jakobīnes dārziņš ar šūpolēm,skatu tornīši un daudz citu interesantu un savdabīgu objektu.Ja ir vēlēšanās un kājas vēl negurst , nedaudz novirzoties no takas maršruta, var iziet pie jūras!


Uhh...teikšu kā ir - noguru gan!Tomēr bērni vēl bija gatavi spriņģot pa atrakciju kuģi,kamēr gaidījām kefejnīcā pusdienas.Ieturējuši pusdienas,vai arī kāds cits teiktu agras vakariņas,posāmies uz Saulkrastiem,pastaigā pa    " Balto kāpu"!

Laiciņš tik burvīgs!Ja kalendāra lapa nebūtu pāršķirta uz septembra mēnesi,teiktu,ka ir augusts!


 Saulkrasti -" Baltā kāpa" .Saulriets.

Tā kā mazā pastarīte visu pastaigas laiku,ko pavadījām Minhauzena mežā ne acu neaizvēra ,vērojot kokus un brāļus,jautri lēkājošus,priekšā pa taku,tad tagad miedziņš viņu pievarēja!

Nododoties relaksētai pastaigai pa augsto kāpu,lasījām čiekurus(tā teikt ziemas krājumiem -rotaļām un rotājumiem) un vērojām mierīgo jūru.
Puiši atkal ar lielu entuziasmu nodevās savām rotaļām.Pludmalē viņiem pieejams tik plašs" rotaļlietu" klāsts.Te kāds koka sprungulis var pārtapt par pirātu duncīti,cits savukārt par tik nepieciešamo pistolīti...Un, protams,neizpalika smilšu piļu celšana jūras krastā!Cik labi atcerēties vasaru!

Par to,ka jāpošas mājup,mums atgādināja lielā,krāsainā bumba,kura priecējot ne vienu vien skaistu skatu alkstošu acu pāri,tik romantiski pazuda pie horizonta!Patiess skaisti un romantiski!


Burvīga atvasaras dieniņa!Daudz svaiga gaisa,daudz saules gaismas!Līdz ar to daudz pozitīvu emociju!Un kas gan var būt labāki vitamīni  par šo visu,lai sagatavotos garajai ziemiņai!



P.S. Bez čiekuriem šis tas vēl iegūla manā ziemas krājumu grozā -jūras apslkalotie kociņi un pāris skaistu gliemežvāku!Tā kā  dodos uz šo jūras karstu ik gadu,rudeņos,lai papildinātu savas krātuves,teikšu kā ir -šoreiz jūras māte nav bijusi tā devīgāka...Laikam jāsagaida negantāks laiks,kad jūra būs patrakojusi un vairāk apskalojusi krastu...tad gan tur paveras Tādas bagātības!


Jauku un emocijām bagātu rudeni!!!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...