Tikko klāt lielais kabaču laiks itin bieži mūsmājās top gardais kabaču sacepums -jeb sacepums ar kabaču " vāciņu"!Šo recepti pirms pāris gadiem aizņēmos no savas mammas(un kā jau nereti notiek ar receptēm esmu tajā ieviesusi arī savas korekcijas).
Tātad,pie darba!Mūsu pusdienas ikdienā top 4 ēdējiem(2 pieaug.,2 bērni)
Nepieciešams:
- cepešplīts;
- panna vai cits cepšanai paredzēts siltumizturīgs trauks(ar nosacījumu,ka tas ir vismaz 3cm augsts);
- kartupeļi(tā,lai sagriežot tos 4 daivās, var ar tiem noklāt vienu kārtu);
- paprika(2gab)
- maltā gaļa(0,5kg);
- kabacis;
- citronpipari(!)-manuprāt,bež šīs garšvielas neiztikt,bet katram sava TOP garšviela;
- sviestiņš - nedaudz,lai sacepums nepiedegtu
Liek cepešplītī,aptuveni 250C un cep ~30min(es nereti mēdzu uzgriezt pat vēl lielāku t,lai ātrāk taptu gatavs,bet tad biežāk jāpārbauda vai kartupelīši nav jau mīksti).
Kad kartupelīši gandrīz mīksti(pārbaudu ar nazi),visam pārleju sakultas olas ar sieru!Te,nu,katra paša ziņā cik daudz olas un cik daudz siera esat gatavi" ziedot" šim ēdienam!Pacep vēl ~5min. kamēr virsējā kārta apvilkusies ar maigi brūnganu nokrāsu!
Lai labi garšo! |
Nu tik gardi!
AtbildētDzēst