2010. gada 7. septembris

Mūsmāju iecienītākais sacepums ar kabačiem

Tikko klāt lielais kabaču laiks itin bieži mūsmājās top gardais kabaču sacepums -jeb sacepums ar kabaču " vāciņu"!Šo recepti pirms pāris gadiem aizņēmos no savas mammas(un kā jau nereti notiek ar receptēm esmu tajā ieviesusi arī savas korekcijas).
Tātad,pie darba!Mūsu pusdienas ikdienā top 4 ēdējiem(2 pieaug.,2 bērni)
        Nepieciešams:
  •  cepešplīts;
  • panna vai cits cepšanai paredzēts siltumizturīgs trauks(ar nosacījumu,ka tas ir vismaz 3cm augsts);
  • kartupeļi(tā,lai sagriežot tos 4 daivās, var ar tiem noklāt vienu kārtu);
  • paprika(2gab)
  • maltā gaļa(0,5kg);
  • kabacis;
  • citronpipari(!)-manuprāt,bež šīs garšvielas neiztikt,bet katram sava TOP garšviela;
  • sviestiņš - nedaudz,lai sacepums nepiedegtu
Nomizotus kartupeļus gareniski pārgriež 4 daļās - daiviņās.Kārto uz pannas.Ik pa gabaliņam ieliek sviesta piciņas.Sagriež papriku nelielos gabaliņos un pārkaisa kartupeļiem.Pārkaisu visam nedaudz citronpiparus.Tad uz pannas apcep malto gaļu - tikai nedaudz,neapbrūninot!Apcepto gaļu pārber pāri kartupeļiem un paprikai.Visam pāri atkal pārkaisu citronpiparus!Nomizo kabaci(ja ir pavisam "jauniņš" kabacītis,miziņu var atstāt).Sagriež to ripiņās un kārto visam pāri -kā "jumtiņu"!

Liek cepešplītī,aptuveni 250C un cep ~30min(es nereti mēdzu uzgriezt pat vēl lielāku t,lai ātrāk taptu gatavs,bet tad biežāk jāpārbauda vai kartupelīši nav jau mīksti).
Kad kartupelīši gandrīz mīksti(pārbaudu ar nazi),visam pārleju sakultas olas ar sieru!Te,nu,katra paša ziņā cik daudz olas un cik daudz siera esat gatavi"  ziedot" šim ēdienam!Pacep vēl ~5min. kamēr virsējā kārta apvilkusies ar maigi brūnganu nokrāsu!

Lai labi garšo!
P.S.Kabačus ziemā aizvietoju ar cukini.Maltās gaļas vietā esmu izmantojusi ripiņās sagrieztas desiņas.Veģetāriešiem gaļu var aizvietot,piemēram, ar sagrieztiem šampinjoniem.

1 komentārs:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...