2010. gada 23. septembris

Atvasaras pēcpusdiena Siguldā.

No rīta pamodusies sajutu patiesu prieku,ka aiz loga skaidras debesis un vasarīgi spoža saule!Tas noteikti jāizmanto!Mājās sēdēt nevar!

Brauksim uz Siguldu!Tā kā no skolas vēl jāsagaida skolnieciņš,varu sagatavot līdzi piknika groziņu,ar pāris našķiem,maizītēm un siltu tēju omulībai!Pa to laiku vēl domas svaidās - varbūt tomēr vēl pagaidīt un uz Siguldu doties tikai nākamo nedēļ,ar domu,ka tad rudens krāšņums būs baudāms visā pilnībā!Bet tā kā noteikti uz turieni vēlamies doties darba dienā(lai izvairītos no ļaužu masām)un nākamo nedēļ mūsu kalendārs sola tikai vienu brīvu darba dieniņu, nolemjam uz to nepaļauties!Tātad izlemts!

Dodamies uz gaisa tramvajiņu(no Siguldas puses uz Krimuldu).Tā kā ir darba diena,plkst. trīs pēcpusdienā,rindā uz vagoniņu esam vienīgie!Bērni ir sajūsmā par tik ekskluzīvu iespēju -tramvajiņš tikai mums vieniem!!!Tā liekas līdz pēdējai minūtei,kad uzrodas vēl kāds pārītis.Nekas!Vienalga daudz jaukāk,nekā spiesties pārpildītā tūristu vagonā!Kad esam jau pāri pusceļam(gaisā) ,pēkšņi pamanām,ka pavisam nedaudz zem mums kāda koka pašā galotnē sēž...Lācis!tTieši tā -liels liels brūns lācis!tTiesa gan -plīša!Skats vienreizējs -ķepainis sēž un skatās uz mums lielām draudzīgām,bet nedaudz arī izbaiļu pilnām acīm!Interesanti kas un kādā veidā to tur uzsēdinājis!?Uzmanību piesaistošs un interesi izraisošs objekts!

Plīša lācis(gan no mugurpuses)
Krimuldas pusē apejam apkārt pilskalnam,kur paveras skats uz ielejām.Jāsaka gan,ka pats īstākais rudens lapu krāšņums varētu būt nākamo nedēļ!

Tālāk dodamies uz panorāmas ratu un rodeļu trasi!Neizpaliek bērniem solītās izklaides -nobraucieni ar rodeli!Iepriekšējos gadus no šīs vietas ,pašā rudens krāsu plaukumā, varēja vērot skaistu skatu uz Gauju un mežiem! Šoreiz bez raibajām krāsām,bet vienalga skaisti!

Vēl neliela pastaiga,panašķēšanās no līdzpaņemtā groza,tad ceļš uz mājām,jo rīt tomēr darba diena un skolnieciņam vēl jāsteidz mājasdarbus izpildīt!

Ja Jums netīk lieli ļaužu pūļi,noteikti ieteicams uz Siguldu doties darba dienā.Gadīsies sastap pa kadai skolnieku ekskursiju grupai,bet kopumā var baudīt mierīgu atpūtu!

 Gaisa tramvajiņam biļetes darba dienās arī lētākas nekā brīvdienās!

Kaut arī acīm nebaudījām tādu rudens krāsu gammu kā cerējām,esam tvēruši patīkamo rudens saulīti,jaukā atpūtā!





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...