2010. gada 19. novembris

Svētku pusdienu saldēdiens!

Šī diena  ik gadu ir īpaša!
Un šo dienu atzīmējam gadu no gada arī savā ģimenītē!Viena no mūsu tradīcijām ir svētku pusdienas,ar kopīgo rosīšanos -izvēlētā ēdiena gatavošanu un galda klāšanu.Saldajā ēdienā,nu,jau kādu trešo gadu(to atskārtu tikai šodien...), par nerakstītu tradīciju, kļuvis saldēdiens -"Rupjmaizes kārtojums".

Kāds tad tas tapa šoreiz!?Teikšu tā -ģimene atzina par ļoti gardu!!!



Sastāvdaļas:
  • 8 šķēles Ķelmēnu rupjmaizes;
  • 100ml saldā krējuma;
  • 1 tēkj,vanilīncukura;
  • dzērveņu ievārījuma(derēs arī brūkleņu);
  • sviestiņš apcepšanai;
  • saujiņa ogu -dzērvenes vai brūklenes
  • iesaku  izmantot nedaudz arī kādu sīrupu vai suliņu,kuru iemaisīt sarīvētajā rupjmaizītē(man šoreiz nekas cits neatradās kā tikai ananāsu sīrupiņš)
Gatavošana:

Maizes sķēlēm nogriež garoziņas,mīkstumu sarīvē.Uz pannas izkausē sviestiņu un sarīvēto maizīti nedaudz tajā apcep.Tad samaisu ar sīrupu(manā gadījumā šoreiz tas bija ananāsu konservu sīrups -vien 2 ēdamkarotes).Atstāj atdzist.Saputoju saldo krējumu ar cukuriņu.Kad viss gatavs -kārtoju trauciņos -pa porcijām.Apakšā liku sarīvēto maizīti,tad kārtu ievārījumu,tālāk putukrējumu un atkal ievārījumu.Tālāk var variēt.Es izmantoju vēl palikušo maizīti.Visbeidzot putukrējuma kārta,kuru rotā ar odziņām un mūsmājās tik iecienīto kanēli(bez kura nevaru iedomātos gandrīz nevienu saldo ēdienu)!

Un -labu apetīti!


Jaukas Jums brīvdienas!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...