2010. gada 13. novembris

Mmm...patiess gardums gardēžiem!

Protams tas ir Itāļu deserts -TIRAMISU!

attēls no -
http://www.saborcontinental.com/2009/06/recetas-postres-tiramisu/
Nav nemaz tik sen kad mūsmājās ienāca arī šāds saldēdiens -vien pāris gadus atpakaļ....

Nereti ko saimniekojot vai vienkārši niekojoties liekas -nu,ko tad dalīšos ar katru nieku ko atklāju(vismaz man uz to brīdi ir atklājēja sajūta;)) vai meistaroju,jo ir reizes,kad liekas -parastas varbūt pat ikdienišķas lietas vai lietiņas...Tomēr -tā nebūt nav,jo pati pēc sevis(un arī daudzajām vēstulītēm,ko saņemu)saprotu,ka bieži vien lietas,kas Tev pašam liekas parastas,ikdienišķas,visticamāk visiem citiem zināmas,nereti tomēr izrādās citiem tik noderīgas!!!Pat,ja ne kā pilnīgs jaunums,tad vismaz piemirsta lieta!

Bet ne par to šoreiz vēlējos Jums rakstīt!Atgriezīsimies gardēžu pasaulē!Un,redziet,man atkal bija un ir sajūta,ka šo saldēdienu taču zina gandrīz ikviens,bet varbūt tomēr....
Uzreiz atzīšos,ka foto sesija gatavojot šo saldēdienu tapusi tikai vienā mirklī,kad deserts vēl tikai top.Tie kas reiz ēduši šo tik ātri mutē "kūstošo" gardumu,sapratīs mani kādēļ nav foto:DDD

Sastāvdaļas:

6 olas
3 kārbas maskarpones siera
300g pūdercukura
3 paciņas cepumu "Dāmu pirkstiņi"
vairākas tases stipras kafijas(es izmantoju ne pārāk stipru,jo saldais domāts arī bērniem)
50-70 g ruma vai brendija(var izlīdzēties arī ar ruma esenci) -šoreiz izmantoju pavisam minimāli pēdējo variantu
kakao

Gatavošana:

Izvāra kafiju,atdzesē un pievieno rumu.Atdala olas baltumus no dzeltenumiem.
Baltumus ieliek ledusskapī,bet olas dzeltenumus saputo ar pūdercukuru(var izmantot arī cukuru,tomēr tad jāpastrādā intensīvāk un ilgāk,lai cukuriņš izkustu).Pievieno sieru,turpinot putot.
Saputo olu baltumus(es izmantoju pusi no baltumiem),stingrās putās.Iejauc olu baltumus jau gatavajā masā.cepumus ātri no abām pusēm pamērcē kafijā(tas jādara tiešām ātri,lai cepumi rokās neizjuktu).Cepumus kārto traukā cieši citu pie cita.

...pa virsu vēl jāklāj krēma kārta un jāuzber kakao pulveris...
 Cepumu kārtai liek virsū siera krēmveida masu.Tā turpina -kārtu pa kārtai līdz trauks ir pilns.Pēdējai ir jābūt krēma kārtai.
Kad viss gatavs - pārkaisa ar kakao pulveri(vislabāk izmantojot sietiņu).Tiramisu liek ledusskapī,vismaz uz kādām 4h.

...mmm....Saldas Jums brīvdienas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...