2012. gada 13. februāris

Ķirbju sukādes!

Pirms kāda laika pavisam nejauši atradu,manuprāt,kolosālu recepti -kā pagatavot sukādes!

 

Ķirbju sukādes!Pat,ja kādam pirmās asociācijas izdzirdot savienojumu -ķirbju sukādes,neraisa vēlmi ko tādu izmēģināt,iesaku tomēr pamēģināt!Jo tas patiess ir īstens gardums!

Kas nepiečiešams,lai taptu šis gardums:

  • ķirbis;
  • cukurs;
  • ingvera sakne;
  • citronskābe

Sagriež ķirbi kubiņos(pirms tam nomizojot mizu). Salieku to visu maisiņā un uz 24 h ievietoju saldētavā!

 

Sasalušos ķirbju kubiņus izber bļodā.To visu apber ar cukuru un citronskābi.Uz apmēram 1kg ķirbju kubiņu ņēmu nepilnu kg cukuru un kārtīgu tējkaroti ar citronskābi.Tam visam klāt pierīvē neliela izmēra ingvera sakni.Pirmo reizi gan nedaudz pārspīlēju ar ingvera sakni,pierīvējot to par daudz -uz minētā daudzuma ķirbi,pierīvēju krietnu saknes devu!
Tad atstāj šo visu ievilkties apmēram uz diennakti,istabas temperatūrā.Kamēr redzam,ka cukurus izkusis un veidojas sīrups.Maza piebilde par sīrupu!Sākotnēji domāju -nu,kur gan izmantošu šo ķirbju -cukura sīrupu!Bet -ticiet man, garšoja lieliski, pielejot pie kādas no mājās gatavotajām ogu sulām!

 

Sietiņā kārtīgi notecina sīrupu,liek cepešpannā cepam papīru,uz kura izkārto ķirbju gabaliņus.Lieku plītī un uzsildu to ~līdz 50-60 grādiem.Durtiņas noteikti jāatstāj pusvirus.Tā sildu plīti visu dienu,laiku pa laikam ieslēdzot un izslēdzot to,cenšoties tajā uzturēt minimālu t.Man sukādes bija gatavas dienas laikā.Domāju,ka tikpat labi mērenā t šīs ķirbju sukādes kaltēt var arī uz kādu malkas plītiņu vai radiatoriem,kur mērena t.

 

Rezultāts patiess gards.Vienīgi  ar ingvera sakni esiet uzmanīgi!Tā piedod feinu un interesantu garšu niansi,tomēr labāk sakumā ar to nepārspīlēt!;)

6 komentāri:

  1. Vai, cik kārdinoši! Varbūt augļu un dārzeņu kaltējamā aparātā arī var veikt šo procesu?!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā,kad pirmoreiz ieraudzīju šo recepti -man arī likās tik kārdinoši!Un tā arī ir -gardi!!!
      Pašai man nav tāda kaltējamā aparāta,tādēļ nemācēšu teikt.Bet kāpēc nepamēģināt!?;)

      Dzēst
  2. Atbildes
    1. Un tās ingvera drupačiņas,kas plītī kaltējot atbira no ķirbīšiem,var tējai pievienot!:)

      Dzēst
  3. Dodos iepirkt ingveru, kurš-ak, neraža, ir beidzies! Paldies,man akurāt vajadzēja ideju kā glābt vienu milzuķirbi!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā,es ar kā reiz vēl vienu ķirbīti sāku gatavot -sukādēs!Tikai tagad ar ingveru biju piesardzīgāka!;)

      Dzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...