2011. gada 31. oktobris

Ķirbīšu sejiņas!Bērnu priekam!

Domas par šo svētku -tradīciju atzīmēšanu dalās!Ar mani ir tā -pati tos neatzīmētu un nekādi,vismaz dzīvodama Latvijā," ar nekrāšņotos vai citādi neizdarītos...Tomēr es neuzskatu,ka jāliedz bērniem šis prieks -par rotājumu gatavošanu,saģērbšanos utt.Kamēr tas vien ir nekaitīgi...;)


Bērniem " Halovīnos" ik gadu tīk pārģērbties un pagatavot pa kādai ķirbīšsejiņai.
Tā ir reize,kad abi puiši kopīgi stundām ilgi var piemeklēt un veidot sev fantāziju tērpus,plānot kā pabaidīt "koņču"diedelētājus ;grebt ķirbīšiem mīlīgas un ne tik mīlīgas sejiņas!:))
Un lielu lomu,kā jau paši,saprotat,šeit ieņem pats gatavošanās process,kas sagādā prieka pilnas emocijas!!! Un,ja vēl patrāpās kāds ko nedaudz pabiedēt... Vai kāds lāga kaimiņš,kurš nāk ne  prasīt bērniem saldumus,bet pats nāk ar saldumiem un uzcienā bērnus ar koņčām,prieks patiess liels!

P.S.Kā ieteicās mana mamma,kura šobrīd atrodas ASV,ka tagad viņa ar interesi gaida šos svētkus!Ar nepacietību,mammīt,gaidīšu,bildes no šī pasākuma!
Manuprāt,tur tas patiess iederās -nu tā pa īstam!!!Un kā gan savādāk -tā taču  ir tradīcija,kura tieši nāk no Amerikas!!!

4 komentāri:

  1. njā, man šitie svētki patiešām neko neizsaka un tāpēc savam bērnam esmu "nozagusi" izrietošās izklaides - šodien viņš pirmo reizi izgāja konču sirojumos un atnāca apmierināts mājā ar našķu paku... Laikam jau jāmaina sava attieksme un jāpielāgojas mūsdienu amerikānisma tradīcijām, bet ķirbi sagraizīt gan man žēl :(, tomēr zinu, ka bērnam tas patiktu...

    AtbildētDzēst
  2. Jā,Inese,man jau a šie svētki ne visai iet pie sirds,jo tie tiešām tik amerikāniski.Bee,ja bērni paši uzsāk darbošanos un redzot ka mājās bariņš ķirbīšu satupuši uz kāpnēm,vēlas kādu ģīmīti izgreb,izsaka vēlmi tos izrotāt!lai tak viņime tiek tas prieks un varu padarboties kopā ar viņiem1Bērnu priekma!
    Es gan nedomāju,ka neatzīstot visas šīs izdarības Tu būtu ko" nozagusi" savam bērnam!Domāju -ne būt ne!;))Cita lieta būtu,ja vinš Tev lūgtin lūgtos kopā ko radīt par godu šij tradīcijai,bet Tu noliegtu...un mazā sirds skumtu!

    AtbildētDzēst
  3. nu jā, "nozagusi" esmu netiešā veidā, nedodot iespēju iepazīt šo pasākumu (jo faktiski jau nevaru arī neko pastāstīt - neko nezinu par šiem svētkiem kā tādiem). Līdzīgi mums ir arī ar cirku - mani bērni to nav redzējuši, bet man nav sajūtas, ka viņi tādēļ būtu ko zaudējuši. Ir taču citas izklaides, kas nav saistītas ar dzīvnieku spīdzināšanu :) Tāpat arī ir citas iespējas radīt svētkus ne tikai kādos īpašos datumos :)))
    Bet nu jau jūtu, ka nākamgad man par Helovīniem būs jāpainteresējas tuvāk, jo dēlam āķis lūpā ar to konču kļančīšanu :)

    AtbildētDzēst
  4. Manuprāt,tas jau ir tas varīgākais,ka Tu vadies pēc savas iekšējās sajūtas,ko vēlies dot saviem bērniem!Jo galu galā,ikviens vecāks(nu vismaz vairumā gādījumu),vēlas dot -audzināt savus bērnus pēc labākiem centieniem,sniedzot tiem piemērotāko un viņuprāt labāko dzīves " pamatmācību" :))

    AtbildētDzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...