2011. gada 1. februāris

Domās jau pie pavasara...

...kaut zinu,ka tas vēl patālu!

Kad saulīte teju vai pa zemes virsu staigā -jautri rotaļājoties ar sniedziņu-radot vizuļojošas gaismas spēles, mani pārņem sajūta,ka pavasaris nav aiz kalniem!Tomēr ieskatoties kalendārā -jāsecina,ka vēl jau  ziema (kalendāra) nebūt mūs tik ātri negrasās pamest!
Nu ko,bet domās un sirdī taču varu (VARAM) gatavoties jau pavasarim!!!
Kopš pirms pāris gadiem sagaidīju krietni agrāku pavasari,nekā tas pienāk pie mums Latvijā,Frankfurtē,mani ne pavasari vairs nepamet vēlme tur atkal un atkal atgriezties!Lai tvertu ,kaut tikai pusmēnesi,bet tomēr agrāk,burvīgi plaukstošo dabu!Tas manos sapņos un vēlmēs -būt atkal tur,kad pie mums zemi vēl klāj pelēkbalta sniega kārta,bet Vāczemē -gar ielu malām savas pavasarīgi dzeltenās kleitiņas izrāda narcises un plašos laukos tik jauki gozējas krokusiņi!Ticiet man -tas ir tik fantastiski!

Te,lūk,mazs kriksītis no mana Frankfurtes pavasara (2008.g.) -marta pirmajās dienās!





No turienes,pie manis arī "ieradās"ideja izveidot pašai savu krokusu un citu mīļu pavasaru ziedu plaviņu! 
Rudens dzestrumā pāris dienu cītīgi pastrādāju pie saviem pārdesmit piemājas kvadrātmetriem -ik sīpoliņu ar lielu mīlestību un cerībām iesēdinot zemes iedobītē (tiesa gan no pļavas patālu,bet ceru,ka ik gadu mana vīzija ies tikai plašumā).
Kaut arī neesmu lielpilsētas meitene,jāsaka gan,ka vēl pirms gada nebija man lielas pazīšanās ar  "zaļajiem pirkstiņiem"(tiesa,esmu gan palīdzējusi ravēt,stādīt,novākt utt;kā arī mazā pieRīgas dzīvoklītī lolot lodžijas puķu kastes,bet tas tomēr kas cits).
Pagājušo ziemu, jau februāra beigās/marta sākumā, sāku gatavoties pavasara -vasaras dārza veidošanai (tika sēti un izloloti stādiņi,kuru pavasarī varēja droši ceļot uz dobēm).Sākumā neko daudz,bet soli pa solītim veidoju košumu savā mini darziņā tā kā patīk mums pašiem!
Kaut teju teju tikai februāris klāt,sāku jau domās plānot ko un kā šogad savā minidārzā veidot;pārcilāju dārza žurnālus un iegriežos savas mammītes dārza albūmos,kur idejas smeļos ne es viena!;)

Te,lūk,mūsmāju "rotas"no pagājušās vasariņas!








Un nenoliedzami dubultprieks,ja vēl kāds nejaušs (jaušs) garāmgājējs no sirds saka -ka prieks vienmēr apstāties un paskatīties!:)

Palūkojos pa logu...esmu patiess aizsapņojusies! -par pavasari!....

Bet tas nekas...Domās vienalga par - PAVASARI!:))



6 komentāri:

  1. Ikšķilē ir tāds SIA "Siltumnīcas" (turpat netālu no Dāvanu bodītes :D) - tur mana māmiņa puķes audzē. Viņa gan pēc izglītības, gan pēc dzīves aicinājuma ir daiļdārznieks - tāpēc man jau kuro vasaru ir skaistākais balkons tuvākajā apkārtnē :))) Tur var droši iegriezties arī pakonsultēties par saviem puķu plāniem un idejām :)

    AtbildētDzēst
  2. Super!Paldies,Inese.Būs jāizpēta,kur tieši tas atrodās!?

    P.S.Diemžēl "DB" tur vairs nav (tā teikt pārcēlās pie mums uz mājām :DD)

    AtbildētDzēst
  3. ja pareizi saprotu, kur bija DB, tad siltumnīcas ir pa to celiņu prom no dzelzceļa - lieli pelēki nesimpātiski angāri, kuru viducītī vasarās plaukst un zeļ ziedu krāšņums :)

    P.S. Žēl, ka DB vairs nav - tā priecājos par Tevi un Tavu sapņu īstenošanos :(

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par skaisti ziedainom sveicienu! Lai sirdī pavasaris!

    AtbildētDzēst
  5. ...šodien mamma bija ciemos, es viņai uzreiz atrādīju Tavu krokusu paradīzi - mammai dikti patika :))) Lai Tev izdodas tādu ieaudzēt arī savā paradīzītē!

    AtbildētDzēst
  6. Paldies!
    Ar nepacietību gaidu pavasari,lai redzētu,kas man šogad būs sanācis!:)Līdz sapņu " pļavai" gan vēl pāris gadu ejami!Jo sīpoliņi vajadzīgi ļoti(!) daudz!:)

    AtbildētDzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...