2010. gada 21. decembris

Tik mājīgā - svētku smarža!

Mmm,ir tik daudz iespēju kā varam radīt svētku smaržu savās mājās!
Viena no mūsmāju pazīstamākajām svētku smaržām noteikti ir kūku,cepumu un citu gardumu cepšana!
Mājīgumam un arī svētkiem tik piemērota ir ne mazāk kārdinošā -citrusaugļu smarža!Istabās,kurās radiatori, salieku apelsīnu ripiņas.Žūstot tās rada tik gardu un patīkamu aromātu!Izžāvētās ripiņas pēc tam var izmantot rotājumos -adventes vainadziņos,var sakārt eglītē vai kā savādāk izmantot par svētku rotu!
Mazos groziņos var veidot smaržīgās svētku kompozīcijas!Groziņā kārto izkaltētas citrusaugļu ripiņas,apelsīnu,kurā saspraustas krustnagliņas,šiem svētkiem tik neaizstājamās kanēļstandziņas.Lai smarža būtu vēl izteiktāka saberu groziņā arī malto kanēli.Tava iztēle un radošā izpausme!Kompozīciju var papildināt vēl ar mazītiņiem skuju zariņiem,krāsainām bumbiņām vai citiem savai gaumei tīkamām lietiņām!
Ik gadu ar bērniem pagatavojam arī smaržīgās apelsīnu bumbas!Ar krustnagliņām izdekorētie apelsīni arī uz laiku radīs mājās tik patīkamo svētku aromātu!

Pagājušo gadu izmēģināju kādu recepti,ar kuru labprāt padalītos arī ar Tevi!

Uz cepamās pannas saber dažnedažādas garšvielas -pēc savas gaumes. Krustnagliņas,kanēļstandziņas,ingveru,apelsīna miziņas kā arī citu citrusaugļu ripiņas u.c. garšvielas,kuras atrodamas Tavā plauktiņā un liekas tik kārdinošas!To visu uzkarsē cepeškrāsnī,līdz virtuve piepildās ar spēcīgu aromātu.Izkarsētās garšvielas saber burciņās un aizvāko.Un,kad tik ļoti tīko pēc gardenā svētku aromāta,atskrūvē vāciņu,lai smarža piepilda Tavu māju!

Ielaid svētku smaržu arī  savās mājās!!!

Neiztrūkstošās sveču liesmiņas un fonā tik ļoti šim laikam piemērotās Ziemassvētku dziesmiņas!Un balts murrājošs kaķēns uz plīts mūrīša (tas gan pagaidām tikai manos sapņos!:))
Kā man patīk šis baltais, jaukais svētku laiks!


Ar baltiem un mīļiem sveicieniem,Inese

3 komentāri:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...