2014. gada 21. jūlijs

Tēju pļavās!

Esmu aizrāvusies ar pļavu tējas vākšanu!Neba tādēļ,ka gatavojos bargai ziemai!Vienkārši mani fascinē tas viss process -auga iepazīšana(sākot no augšanas līdz pat tā ietekmei uz cilvēka organismu)!Meklēju,lasu,interesējos.Un protams,nevēlos pie katras mazākās saukstēšanās tvert pēc zāļu kārbiņas!!!

Labprāt iegādātos kādu izsmeļošu ārstniecisko augu vākšans grāmatu,kurā rodams ne tikai auga ārstnieciskās īpašības,bet arī skaisti uzskatāmi foto!Līdz šim grāmatnīcās redzētais nav mani uzrunājis!Varbūt kāds var ko ieteikt!?

Tikt pie pašu vāktas vīgriežu tējas sapņoju jau sen!!!Tā palīdz ne tikai nomierināt saspringtos nervus,karstākā darba posmā,bet palīdz cīnīties arī ar saaukstēšanās slimībām kā arī attīra asinis (un kā jau katrai zāļu tējiņai ,piedēvējamas vēl dažnedažādas ārstnieciskās īpašības)!

Mūspusē vēl nebiju uzgājusi vietu,kur aug šie augi,jo lielceļa malā gluži negribās ievākt ārtniecības augus....
Vakardien,kad kopīgā ģimenes velo braucienā devāmies uz netālo blakus pilsētiņu,pa lauku celiņiem,pēc tikko nolijušā lietus,vīgriezes par savu  klātbūtni atklāja ar savu tik saldeno smaržu!!!

 

Šodien abas ar meitu tur atgriezāmies,ekipējušās ar gumijniekiem!!!Jo mans novērojums,ka vīgriezes visbiežāk aug mitrās vietās!



Noķērām pēdējo brīdi,jo vīgriezes sāk jau noziedēt!

Vasara ir pašā plaukumā!!!
Izbaudi!!! 
Ar sveicieniem,Inese:)


You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...