2012. gada 13. janvāris

Mājās gatavota kosmētika!


 LŪPU BALZĀMI



Jau labu laiku grasos iemēģināt roku kosmētikas gatavošanā -mājas apstākļos!

Nolēmu sākt ar vienkāršāko -lūpu balzāmiem!!!





Iegādājos nepieciešamos izejmateriālus veikaliņā bbfactory.lv Manuprāt, cenas patiess demokrātiskas (vismaz izejmateriāliem,kuri nepieciešami lūpu balzāmiem)!


Nepieciešams:
  • kakao sviests;
  • bišu vasks;
  • šī sviests;
  • bāzes eļļa (izmantoju vīnogu kauliņu eļļiņu);
  • kāda no ēteriskajām eļļām(tas ir gaumes jautājums,jo bez tās var iztikt).Es iegādāju -greipfrūta un ķīnas kanēļkoka eļļiņas;
  • trauciņš pildīšanai ,kuri arī iegādājami turpat (0,33ls/gab),bet domāju tikpat labi var pildīt kādā no mājās esošajiem,izlietotajiem futrālīšiem;
  • paliela šprice,kura nepieciešama pildīšanas procesā(iegādāta aptiekā)


Darba process -

manuprāt,pavisam vienkāršs.Jo īpaši,ja visas nepieciešamās sastāvdaļas jau veikalā tika sasvērtas nepieciešamajos daudzumos(no katras sastāvdaļas nepieciešami~ 5-6g).
Visas sastāvdaļas liek trauciņā un kausē ūdens peldē.Kad tas viss izkusis pievieno bāzes eļļu(izmantoju vīnogu kauliņu eļļu). Tā kā esmu ēterisko eļļu cienītāja,nolēmu pievienot arī tās.Sadalīju izkusušo šķidrumu divās,sev vēlamās daļās.Vienai pievienojot greipfrūtu,otrai kanēļkoku eļļu.Ar pedējo jābūt uzmanīgiem,jo ja tā būs pārāk daudz -var kairināt lūpas!


Ar šprici pildu tūbiņās!
Šoreiz sapildīju trīs tūbiņas!Vienu ar kanēļkoku aromātu,pārējās ar greipfrūtu aromātu!Tā kā nebiju šoreiz iegādājusi vairāk futrālīšu,atlikušajai masai pievienoju vēl pusotru tējkaroti bāzes eļļas,lai tā būtu mīkstāka(līdz ar to ērti paņemamam ar pirkstu) un sapildīju mazā burciņā!


Te,lūk,mans veikums.Žēl gan,ka nevaru jums iedot pasmaržot!



Es ar savu veikumu -pirmo -esmu ļoti apmierināta!

4 komentāri:

  1. feini, man jau tīk
    es taisu savus lūpu balzamus no bišu vaska, kakao svieta un SAAR eļļām, nekādas kosmētiskās. tās ir daudz dziedinošakas līdz ar to. un konservantam var vēl pievienot e vitamīnu. i labs lūpām i ilgāk stāv :)

    AtbildētDzēst
  2. Es ar pirmajā reizē savu roku iemēģināju ar lūpu balzāmu. Pēc tam sekoja ķermeņa sviests, tad ziepes... tālāk neatceros secību.

    AtbildētDzēst
  3. super nodarbe un rezultāts tāds, ka i neticēsies, ka pati gatavoji :)
    Man gan viss šitais un līdzīgais (piem., ziepju vārīšana) tik ļoti asociējas ar ēst gatavošanu, ka nekādi nevaru sevi pierunāt to izmēģināt :)))

    AtbildētDzēst
  4. Pirms pāris gadiem iemēģināju roku ziepju vārīšanā -liešanā!Man tā iepatikās - tik radošs process!Un dāvaniņu saņēmējiem arī bija liels prieks!
    Paldies,Inese!Man šī lieta -gatavot kosmētiku mājās ir paņēmusi savā varā!:DD jau domāju ko nākamo izmēģināt! Grūti spriest vai tas spētu iekārdināt -izmēģināt pašam roku kosmētikas gatavošanā,tiem,kam ēst gatavošana neiet pie sirds, -jo man pašai pie sirds arī gatavošana(nu,varbūt kādu ikdienas maltīti laiku pa laikam labprāt izlaistu ;)),tomēr svētkos ko jaunu izmēģināt iepriecinot sevi un citus -to ar lielu prieku!)!:)

    AtbildētDzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...