2011. gada 28. februāris

Mazā melnā!

...jeb katras sievietes garderobē!!!


Pavisam ātri un nemanot pienāca mana lielā un apaļā jubileja,kuru jauki un mīļi atzīmēju savā radu pulciņā!
Un,lūk,mana māsīca Ieva Buce (apģērbu un aksesuāru dizains,šūšana) mani pavisam negaidot pārsteidza,uzdāvinot mazo melno kokteiļkleitiņu!Ticiet, man pat nojausmas nebija,jo uz uzlaikošanu, tapšanas procesā, netiku aicināta,bet " domāta tieši man" - izmēri laikā!

Mīļš paldies,Ieva,
par jauko pārsteigumu!

2011. gada 19. februāris

" A,B,C,D  - kaķis lēca smēdē!"

Burtiņš -M

Pirms kāda laika no dēla grupas audzītēm saņēmu mazu uzdevumiņu -uzadīt burtiņu - M.Ups -adīts un tieši burts M;sākumā nodomāju būtu vismaz kāds vienkāršāks burtiņš -pēc savas konstrukcijas vizuālā izskata!Man ļoti patīk adīt,bet uzadīt burtu M !?Tas liekas sarežģīti... Tomēr nepadevos!

Domāju un izdomāju!:)
Te,lūk,gatavs burtiņš M!


Lai burtiņš būtu stingrāks -saturīgāks pamatam ņēmu biezu filca trafaretu.Saadīju nepieciešamās detaļas un satamborēju kopā! Tā kā grupiņas simbols vai pareizāk sakot nosaukums ir " Magoņu grupiņa" nolēmu arī burtiņam piešķirt rotu -magoņu ziediņu!

2011. gada 16. februāris

Leļļu lietas!

Gultasveļas komplektiņš leļļu mazulim!

Kad vēl tikai teju teju sāku gaidīt savu trešo mazulīti,vēl pat nezinot,kas tad tur slēpjas -puikiņš vai meitiņa,man pēkšņi sagribējās visu meitenīgo -tik izteikti sievišķīgo!Un patiess pastiprināti -kleitas,rišas,lelles un daudz citu lielām un mazām meitenēm piemērojamu lietu!:))Laikam jau zemapziņa teica priekšā,ka gaidāma meitiņa Peciņa!
Tā,nu kādā "meitenīgā"brīdī kritu kārdinājumā,iegādājoties skaistu koka leļļu gultu - īstenam leļļu bēbim!Un kā gan gulta bez tai piederīgiem aksesuāriem - gultasveļas komplektiņa!Tā,lūk dienas laikā tapa jauks komplektiņš leļļu bēbim!Un viss tapa,kā saku -pa īstam!Ne vien matracītis,spilventiņš un sedziņa,bet tam visam klāt kā pienākas arī pārvalciņi!

Un cik ātri skrien laiks!Jau vairāk kā gadu loloju savu meitiņu Peciņu!Un neskatoties uz to,ka viņa tomēr vēl ir mazulītis;) Viņā skaidri jaušama jau tāda sievišķība,tik daudzās izpausmēs!To pamanījām jau diezgan ātri.Jo kā nekā man ir ko salīdzināt -divu puišu mammai!;)


 Protams,ka viņai nav vēl tādu rotaļu ar lellēm  kā tas būtu 3gadīgai meitenītei,bet vienalga leļļu bērni tiek auklēti,šūpoti,dziedātas "dziesmas"utt..
Ak,meiteņu mammas mani sapratīs!Viņas taču jau gada vecumā ir mazās sievietītes!:))

2011. gada 15. februāris

Pankūkas ar banāniem!

Nu ko, atkal kas pavisam vienkāršs,bet tajā pašā laikā kas īpašāks par parastām pankūciņām ar ierasto ievārījuma kārtiņu!;)


Sagatavojam mīklu plānajām pankūkām un ķeramies klāt pie cepšanas.Es darbojos vienlaicīgi ar divām pannām -lai ātrāk viss taptu gatavs!;) 
No vienas puses pankūku apcepu -apbrūninu kā parasti -tā teikt,lai ir kā gatava,bet otru pusi apcepu tikai nedaudz.Kad kāda kaudzīte jau gatava,ķeros klāt pie banānu sagriešanas.Te,nu,katram brīva izvēle kā sagriezt banānu.Esmu izmēģinājusi dažādi,bet palikusi pie šāda varianta -banānu pārgiežu uz pusēm un tad katru pusīti gareniski pārgriežu uz pusi!Var likt arī veselu  -nesagrieztu banānu,bet ne vienmēr tas gatavošanas procesā kļūst pavisam mīksts,kā arī gatavošanas process ir daudz ilgāks!Tad banānu ietinu pankūkā (banānu lieku uz apceptās puses,atstājot pusapcepto pusīti it kā ārpusē)!
Satītos pankūku -banānu rullīšus kārtoju uz pannas,vāku virsū un uz lēnas uguns,laiku pa laikam pagrozot, cepu -sildu,kamēr banāns kļuvis mīksts un pankūka zeltaini brūna!
Kā pasniegt pankūku gardumu,katra paša ziņā.Variantu daudz un dažādi - var pārkaisīt ar pūdercukuru,pārliet ar karameļu vai šokolādes mērci,ievārījums utt..

P.S.Tinot banānu pankūkā,var ieliekt vidū vēl šokolādes gabaliņus!:))

Inese ("Gadalaiku.Skices .")

2011. gada 13. februāris

Jauks kompliments un dāvaniņa!

Kuram gan nepatīk saņemt dāvanas -gan lieliem gan maziem!Un,ja vēl dāvana no sirds un arī kā sava veida pateicība,ka esi kādam savu reizi arī ideju iedvesmotājs!Patiess jauki un mīļi!:)

Te,lūk,virtuāla dāvaniņa man no Daigas


 Mīļš Tev,paldies,Daiga!!!

2011. gada 10. februāris

Brokastsalātiņi - īpaši kad apkārt " lidinās" vīrusi.

Pavisam vienkāŗši un ātri pagatavojami salātiņi,ātrām brokastīm(ātrām tādā ziņā,kad nav vēlēšanās daudz šiverēt pa virtuvi).Un tos ēd VISA ģimene!;)
Jo īpaši vērtīgi tie ir laikā,kad apkārt " lidinās" nekur nelūgtie " viesi" - vīrusi!
Noteikti,ka katrai saimniecei,balstoties uz šo pamatrecpeti ,ir izveidojies arī savs papildinājuma variants!

Attēls no http://commons.wikimedia.org

Nepieciešams:

Burka konservēta kukurūza;puskukulītis tumšā ķieģelīša,majonēze un ķiploku daiviņas (daudzums atkarīgs,cik stipru vēlas baudāmo rezultātu).


Pagatavošana:

Maizīti sagriež kubiciņos un uz pannas apgrauzdē(nedaudz uzlejot eļļu).Bļodā ieber kukurūzu,apgrauzdēto maizīti,piespiež pāris daiviņu ķiploku,samaisa ar majonēzi! Un....
... labu apetīti!


P.S.Vitamīni,svaigs gaiss,smaids un labi vārdi!!!Lai tas viss ik vienu no Jums pasargā no "'nelūgtajiem viesiem" ;))

Inese

2011. gada 4. februāris

Klāt sveču mēnesis!

Mūsmājās vienmēr būs atrodama kāda svecīte!Jā,esam "svečmīļi":) Jo īpaši jau rudens ziemas mēnešos,kad ik reiz sēžoties pie galda,noteikti tiek aizdegta arī svecīte!
Jāsaka,ka sveces šodien ir pieejamas milzu izvēlē!!! Ik gadu arī paši izlejam pa kādai svecei!

Piedāvāju ielūkoties kā mūsmājās tapušas dažādu veidu sveces.Kanēļstandziņu svece;" smilšu"  svece; vaska plāksnīšu svece un sveces dažādos trauciņos!

Kanēļstandziņu svece

Nepieciešams:

  • baltu sveču gabaliņi;
  • dakts;
  • kanēļstandziņas;
  • trauciņš,kurā tiks lieta svece(šajā gadījumā izmantoju tukšu čipšu paku"pringls" );
  •  
Ar āmuriņu nedaudz saklapēju kanēļstandziņas - viegli pasitot, tās salūst tādos kā skaliņos.Šos skaliņus uzmanīgi kārtoju" Pringls"  trauciņam gar malām.Ik pa laikam nedaudz lejot tām virsū parafīnu.Kad visapkārt standziņas piestiprinātas ar parafīnu,nostiprinu vidū dakti un tad lēnām piepildu visu trauciņu ar atlikušo parafīnu.Kad viss kārtīgi sacietējis uzmanīgi pārplēšu trauciņu un svece gatava!


" Smilšu" sveces!
Teikšu tā,ka estētiski šis sveces veids mani nesaista nemaz,bet pats tapšanas process bērniem ļoti patīk un ir interesants!Kā tik pie šādas sveces man iemācīja vecākais dēls,kurš ideju atveda pirms diviem gadiem no vasaras nometnes!Tur to viņiem iemācīja pieredzes un ideju bagāta metodiķe! 
Nu ko, neilgi pēc nometnes devāmies uz pludmali,kur kopīgi tapa mums 
šis" eksperiments" .

Nepieciešams:
  
  • sveču krājumi - atlikumi;
  • parasta tieva svecīte;
  • tā kā uzdevums tiek veikts ārpus mājas,līdzi ņēmām mūsu uzticamo ceļojuma mini plītiņu,uz kuras izkausēt parafīnu;
  • bļoda un kāds trauciņus,kurā kausēt pašu parafīnu (man mājās ir speciāli atlikti veci trauki,ko izmantoju tikai sveču liešanas procesam)
Pie darba!
Uzriktējam savu līdzpaņemto mini gāzes degli,uzliekam bļodiņu ar ūdeni,kurā trauks ar sveču krikumiem!










Kamēr parafīns lēnām kūst,smiltīs tiek sagatavota     vieta -jeb vēlamā sveces forma!Izrok nelielu bedrīti,kurai apkārt var sabakstīt ar kociņu vai pirkstiem mazākus caurumiņus(bedrītes).Bedrītes centrā iesprauž mazo tievo svecīti,bet ar degli uz leju (!)
Kad parafīns izkusis,lej to bedrītē!Tagad vien 
atliek pacietīgi gaidīt,līdz viss kārtīgi sacietēs!!!








Aizrāvušies,pat nepamanījām,ka tuvojas tumši draudīgi mākoņi.Līdz ar pirmajām lietus pilēm tikām arī pie rezultāta!







Kad viss sacietējis,rokam sveci ārā un nesam uz jūru nomazgāt lielo daudzumu smiltis.
Lūk,sveces arī gatavas! Kā jau pieminēju -šeit pats galvenais darbošanās process!Bērniem ļoti patīk!!!


Vaska plāksnīšu sveces! 

Gadu no gada vaska plāksnītes esmu iegādājusies biškopības produktu veikalos.Šogad nejauši pamanīju tādu lietu arī floristikas materiālu vairumtirdzniecības bāzē (sanāca arī lētāk). Daktis parasti iegādājos mākslinieku preču veikaliņos,kur tās tirgo uz metriem.
Gatavošanas process ātrs!Jāsaka,ka te labs treniņš arī mazajām rociņām -satīt rullītī plāksnīti! 

  
P.S.nesen kādā no grāmatnīcām manīju dāvanu komplektiņu -2 vaska plāksnītes un daktiņas.
Sveces dažādos trauciņos!

Šoreiz izmantojām -valriekstu čauliņas,gliemežvāku,mazu skārda spainīti un mini medus burciņu (pat īpaši nepiedomājot,sanāca,ka pati svecīte tagad smaržo pēc medus,neskatoties uz to,ka burciņu pirms tam izmazgāju).


 
  
Ar siltiem un gaišiem sveicieniem,Inese

2011. gada 1. februāris

Domās jau pie pavasara...

...kaut zinu,ka tas vēl patālu!

Kad saulīte teju vai pa zemes virsu staigā -jautri rotaļājoties ar sniedziņu-radot vizuļojošas gaismas spēles, mani pārņem sajūta,ka pavasaris nav aiz kalniem!Tomēr ieskatoties kalendārā -jāsecina,ka vēl jau  ziema (kalendāra) nebūt mūs tik ātri negrasās pamest!
Nu ko,bet domās un sirdī taču varu (VARAM) gatavoties jau pavasarim!!!
Kopš pirms pāris gadiem sagaidīju krietni agrāku pavasari,nekā tas pienāk pie mums Latvijā,Frankfurtē,mani ne pavasari vairs nepamet vēlme tur atkal un atkal atgriezties!Lai tvertu ,kaut tikai pusmēnesi,bet tomēr agrāk,burvīgi plaukstošo dabu!Tas manos sapņos un vēlmēs -būt atkal tur,kad pie mums zemi vēl klāj pelēkbalta sniega kārta,bet Vāczemē -gar ielu malām savas pavasarīgi dzeltenās kleitiņas izrāda narcises un plašos laukos tik jauki gozējas krokusiņi!Ticiet man -tas ir tik fantastiski!

Te,lūk,mazs kriksītis no mana Frankfurtes pavasara (2008.g.) -marta pirmajās dienās!





No turienes,pie manis arī "ieradās"ideja izveidot pašai savu krokusu un citu mīļu pavasaru ziedu plaviņu! 
Rudens dzestrumā pāris dienu cītīgi pastrādāju pie saviem pārdesmit piemājas kvadrātmetriem -ik sīpoliņu ar lielu mīlestību un cerībām iesēdinot zemes iedobītē (tiesa gan no pļavas patālu,bet ceru,ka ik gadu mana vīzija ies tikai plašumā).
Kaut arī neesmu lielpilsētas meitene,jāsaka gan,ka vēl pirms gada nebija man lielas pazīšanās ar  "zaļajiem pirkstiņiem"(tiesa,esmu gan palīdzējusi ravēt,stādīt,novākt utt;kā arī mazā pieRīgas dzīvoklītī lolot lodžijas puķu kastes,bet tas tomēr kas cits).
Pagājušo ziemu, jau februāra beigās/marta sākumā, sāku gatavoties pavasara -vasaras dārza veidošanai (tika sēti un izloloti stādiņi,kuru pavasarī varēja droši ceļot uz dobēm).Sākumā neko daudz,bet soli pa solītim veidoju košumu savā mini darziņā tā kā patīk mums pašiem!
Kaut teju teju tikai februāris klāt,sāku jau domās plānot ko un kā šogad savā minidārzā veidot;pārcilāju dārza žurnālus un iegriežos savas mammītes dārza albūmos,kur idejas smeļos ne es viena!;)

Te,lūk,mūsmāju "rotas"no pagājušās vasariņas!








Un nenoliedzami dubultprieks,ja vēl kāds nejaušs (jaušs) garāmgājējs no sirds saka -ka prieks vienmēr apstāties un paskatīties!:)

Palūkojos pa logu...esmu patiess aizsapņojusies! -par pavasari!....

Bet tas nekas...Domās vienalga par - PAVASARI!:))



You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...