2011. gada 9. septembris

KUR NOČIEPT LAIKU!?

...jeb nedaudz " nomest braukšanas ātrumu"  ikdienas skrējienam...

Sakiet,lūdzu,mīļās mammas,meitenes,rokdarbnieces,vecmāmiņas un citas lasītājas( -ji) -kur nočiept to laiku,kas šķietami man pietrūkst diennakts laikā!?

Foto: http://www.fitsugar.com

Ha,pati daudzkārt par to esmu domājusi - -nav kur nočiept!Tik vien kā uz nakts miega rēķina!Tomēr regulāri tā darīt nebūtu īsti prāta darbs!

Vispār jau kopš esmu 3 bērnu māmiņa un  pāri par 100kvm telpu" apsaimniekotāja",esmu no savas ikdienas lietu saraksta atmetusi pāris lietu.Un jāsaka,ka nejūtu diskomfortu...kaut vai :-vai ir sliktāk,ka vairs nestāvu ik pārdienas pie milzīgā veļas kalna,cenšoties to mazināt,naski cilājot gludekli!?Nebūt ne!Ir lietas,protams ,kuras vēljoprojām gludinu!Tomēr pārsvarā cenšos glīti izkārt veļu,izņemot no veļasmašīnas un uzreiz pēc izžāvēšanas glīti salocīt!Nu,jā un gadās arī brīži,kad lielais dēls man izsaka vēlmi pagludināt drēbes!Nu,ko, to nevar laist garām!!!Tad atlasu viņa spēkiem piemērotākos veļas gabalus,kuri arī tiek itin rūpīgi sagludināti!

Jā,par laiku un ikdienas skrējienu!Patiesībā arī bērni var būt lieli palīgi.Neuzskatu,ka viņi būtu jāiejūdz darbos no rīta līdz vakaram!Nebūt NE!Tomēr ar vīru esam vienisprātis,ka katram,atbilstoši vecumam, ir arī savi pienākumi,kas saistās ar mājas soli!Bet par bērniem un mājas darbiņiem  -cik daudz un ko katrs var darīt mājās,veltīšu kādureiz atsevišķu ierakstu!

Nu,lūk -negludināt -tik daudz!
Jā un esmu iemācījusies...labāk atzīšos -cītīgi vēl mācos -nedzīties pa māju katram puteklim pakaļ!Daudz vērtīgāk tajā laikā ir apsēsties un ar bērniem ko kopīgu padarīt vai arī veltīt laiku SEV!
Vienvārdsakot runājot par mājas kārtības uzturēšanu - " necensties mājās radīt muzeju!" Šo frāzi man kaut kad agrāk izteica kāds vīrietis,kurš pats ir atkīvu trīs bērnu tēvs!Un man tik ļoti tīk šie vārdi!!!
Ui,nu,par šo lietu var aizrunāties un aizfilozofēties daudz  un dikti!:DD

No visa pa kriksim jau arī tiek tas laiks.Kaut kā meģinu samenidžēt!Dažreiz man tas izdodās vairāk,citreiz mazāk!

Kādēļ man radās šis raksts!?Laiks jau lielākā vai mazākā mērā kaut kam trūcis gandrīz vienmēr,nu vismaz pēdējos pāris gadus:DD Tomēr priecājos,ka nekad laiks nav trūcis mums visiem kopā -ģimenei!!!Lai kopīgi atrastu laiku kur doties,paspēlēt kādu spēli,vai vienkārši nesteizdoties paēst brokastis!

Un jāsaka,ka man ir paveicies,jo pārsvarā visu ko daru man tas nesagādā sliktas emocijas(protams,kā ikvienam,par kaut ko kādā brīdī,arī man sanāk pa vājuma brīdim un melnajai strīpai).Ar prieku varu kārtot māju,ar prieku varu gatavot ēst,rušināties dārzā,darboties ar saviem radoši zinātkāriem bērniem utt..utt..

Mazliet atkāpjoties pie ausgtāk minētā -kādēļ man radās šis raksts!?
Klejojot,vērojot,priecājoties,sajūsminoties,kārdinoties un vēl nez cik veidu pozitīvu emociju vilnim izlidojot cauri,neskaitāmiem blogu lapu krāšņumiem,kur paverās Jūsu brīnišķie darinājumi!Man nereti  ir tā - man arī patīk!Es arī tādu vēlos pati pagatavot....Nu tik ļoti patīk un tik daudz un tik krāšņi!!!
Manas rociņas brīvbrīžos arī kustin kust!Tā,lūk,šobrīd zib  manās rokās adatas un starp pirkstiem slīd tik mīksti siltā kazlēna mohēra!Bet ar domām,nereti jau skrienu pa priekšu-gribu šo šo un šo!:DD

Uhh,tapa gan garas pārdomas,izrautas pa kādai kripatai no vēl garākām,kas skraidelē pa manu galvu!
Jā,es mēdzu būt haotiska būtne!Tādēļ arī laikam uzskricelēju šīs pārdomas!Tomēr ar smaidu uz lūpām,ne rūpju rievu uz pieres!:))



Jauku Jums šo saulaino un visādi citādi jauko nedēļas nogali!!!

8 komentāri:

  1. pieļauju, ka jau rakstot šo ierakstu, Tu zināji, ka arī citām ir tieši tādi paši jautājumi - kur ņemt vēl papildus laiku un kā uzražot visu, ko gribētos uzražot :)))
    Es neesmu izņēmums - man ir bērni, zvēri, darbi, vaļasprieki un visa kā tik daudz, ka pēdējā laikā dzīvoju autopilotā (plānoju tikai svarīgāko, ko tiešām nevar neizdarīt vai palaist garām - tie pārsvarā ir darbi un obligātie pienākumi), viss pārējais notiek brīvā lidojumā :)
    Un, protams, daru n-tās lietas vienlaicīgi (midzinu bērnu (vēl joprojām klēpī :D)-skatos TV-tamborēju-mīļoju kaķi, ja tas uzrāpjas virsū-dzeru tēju... nu tā apmēram izskatās vienlaicīgi darāmo lietu laikā :D)

    AtbildētDzēst
  2. Jep, ļoti pazīstamas izjūtas:)

    Laiku nenočiepsi, un varbūt arī nevajag. Man arī pašai sev ir ik pa laikam jāatgādina, ka nav jābūt cilvēkam-orķestrim, un "jālido" nedaudz zemāk.

    Tā, nu pateicu, un pašai par sevi smiekli sanāca, jo, neba es tā daru, kā es te rakstu:)

    Turpinu plānot neiespējamo, daru simts un vienu lietu vienlaicīgi, un brīžiem ir kā Inese raksta, kapitālākais autopilots:) Varbūt tas mums, rokdarbniecēm-mammām-aktīvistēm utt. ir normāls agregātstāvoklis?

    P.S. Es drēbes jau sen negludinu, ja nu vienīgi kaut kādus savus šujamgabalus un cienītā glaunos kreklus...

    AtbildētDzēst
  3. arī zināma situācija :D
    es pasākusi visu pierakstīt savā dieniniekā visus nepieciešamos darbus pēc svarīguma pakāpes, ar tādu domu, ka tas sarksts reiz beigsies un tad gan atpūtīšos :D tik nezin kāpēc visu laiku tas saraksts neplok, tik brīžam vēl lielāks paliek :D
    arī esmu par to ka daudzas lietas var nepadarīt, bet to laiku veltīt bērniem ģimenei vai kam vēl svarīgam. nu un tad ka paliek nemazgāti trauki, nesavākta istaba. putekļus sen jau vairs nedznāju līdz pēdējam :)
    gludekli pus gadu nebiju ņēmusi rokās. tik aizvakar kad formu darbam bija vajadzības izgludināt :)
    Pa dienu kad tagad jau nedēļu bērni katru dienu dārziņā, liekas - nu beidzot brīvs laiks tikai man. smiekli nāk pašai par šo domu. es jau kuro dienu plosos un daru 100 un vienu darbu, ko nekad nepadarīšu ja mazie būs mājā. tad vakars tiek abiem veltīts pilnībā. a vakarā tik iekrīt gultā no pārguruma. un tad atkal jauna diena, vāveres ritenī. pieķēru sevi pie domas, ka man enerģiju dod blogos noskatītās kolosālās idejas, tā ka nagi niez pieķerties klāt un uzmeistarot ko pašai. tāpēc man tad pazūt viss nogurums, miegs un enerģija pārpārēm :D

    AtbildētDzēst
  4. Jā,Inese,laikam jau daļēji zināju,ka citām arī ar to laiku ir kā ir!Bet laikakama ausis vēlas dzirdēt -vai vai tiešām!?;)
    Un tas,nu,reiz mums,sievietēm ,piemīt -prasme veikt vairāks lietas vienlaikus!:)Un,manuprāt,itin veiksmīgi!Nu,vismaz vairumā gadījumu;)Arī es esmu iemanījusies apvienot vairākas lietas un lietiņas,lai visiem būtu labi un pati ar gandarīta!:)

    Par to " cilvēku -orķestri",Sarkanā Biete, protams,ar prātu jau arī saprotu!Un tici,es patiess pēdējā laikā arī cenšos -nebūt tas orķestris!Izvērteju prioritātes un neatliekamās lietas!

    Madara es arī agrāk kad tiku pie brīvām stundām,īpaši brīnumainā krātā -pat brīvas dienas,centos raut un grāb ko var!Tagad jau labu laiku lepojos ar sevi,ka esmu iemācījusies,kad patiess brīvs aliks -to veltu tikai SEV -daru to,kas man patiess sagādā prieku!Un ir tik labi!

    Bet brīvā laika sev -mazliet vairāk -nenāktu tak par skādi,vai ne!?:))

    AtbildētDzēst
  5. Tici man, ja notiktu brīnums un Dievs (vai kas nu tur cits) mums uzdāvinātu mazliet vairāk brīva laika, mēs to piekrāmētu ar darāmajiem (nepadarāmajiem) tikvaitā :D
    Un starp citu - labāk ir šādi skriet vāveres ritenī, nekā garlaikoties aiz neko darīt un iznīkt :)))

    AtbildētDzēst
  6. es jau to atbrīvoto laiku sev lietderīgi izmantoju. nesūdzos ka padaru kaudzi darbu. tieši otrādi - man tas sagādā pamatīgu gandarījumu. nemāku vienkārši zemē nomest laiku neko nedarot, kā agrāk mēdzu to darīt. kaut kā tagad katru brīvo brīdi ieplānoju padarīt tiešām ko noderīgu un sirdī tīkamu, kaut brīžam tas paņem ļoti daudz enerģijas. man patīk tas patīkamais nogurums un atpūta pēc padarītā :D

    AtbildētDzēst
  7. :) gludināt = reizēm cenšos izdomāt, kā lai uzvelk kaut ko - kas nav jāgludina..
    Kaut tad ja ilgi neko negludina:) reizēm gludinot vīrietim kreklu vai sev kleitu.. tas notiek ar tāāāādu baudu:)
    Bet laika nav:) Bet es to patiesi rodu:) es viņu burtiski zogu mājas kārtošanai:) un dodu visām citām smaida lietām:)

    AtbildētDzēst
  8. Atceros, cik jauki bija nestrādāt veselu gadu, precīzāk pusotru, kamēr biju bērna kopšanas atvaļinājumā, to arī izbaudīju pilnu krūti, no sirds, tagad atkal vāveres ritenis, trīs bērni, skola, b/d, pilsēta un lauki, pilnas slodzes(patreiz gan kārtīgas pārslodzes) darbs, tagad vēl arī valodas kursi vakaros. Un visam pa vidu rokdarbu prieks, bez tiem es to riteni nepagrieztu!
    Lai veicas!

    AtbildētDzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...