2011. gada 18. maijs

Saldās siera kūciņas

" Philadelphia"  siera patiess gardums

Recepte pie manis atceļoja pirms vairākiem gadiem no kādas labas draudzenes!
Foto: connect.in.com


Sastāvdaļas:
150g cepumi (es izmantoju " Selgas" );
75g sviests;
600g Philadelphia siers;
150g cukurs;
3olas;
3 olu dzeltenumi;
1,5 ēd.k. vaniļas cukura;
1.5 ēd,k citrona sulas

Šo recepti var pagatavot gan kā kūku apaļajā cepamformā,gan arī mazajos keksiņu papīrīšos(tos iesēdinot keksu formu dobumiņos).Šoreiz gatavoju mazās kūciņas formiņās!

Cepumus sasmalcina,pievieno izksausētu sviestu!Liek formiņās(tik daudz cik biezu to apkškārtiņu vēlas kūciņai; es lieku apm. 0,5-1cm biezu kārtu).Cepuma kārtiņu kārtīgi saspiež,lai veidojas stingra pamatkārta.Ļauj atdzist!
Labi sakuļ sieru,tad pamazām pievieno cukuru,pa vienai olas,dzeltenumus(!),beigās pieliek vaniļas cukuru un citrona sulu.Un lej formītēs.Ne pārāk pilnas!
Formu ar kūciņām liek dziļākā cepešpannā,kura līdz pusei piepildīta ar ūdeni! Cep 180 grādos,apmēram 50 min.Laiku pa laikam papildinot pannu ar ūdeni!
Svarīgi,lai pannā,kurā kūciņas, neiekļūst ūdens,jo tā tiek izmērcēta cepuma kārtiņa.Tādēļ gadījumā,kad siera kūka tiek cepta apaļā veidnē,kura sastāv no divām daļām,svarīgi veidni(kurā kūka) aplikt ar folliju,kas pasargās no ūdens piekļuves!

Ar izdošanos!!!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...