2010. gada 4. oktobris

"Zeķu " spēle!

Kā mūsmājās ienāca " zeķu spēle" !?

Nezinu kā Jums,bet man bieži vien ir sajūta,ka veļasmašīna zeķes laiku pa laikam mēdz "apēst"! :DD Jāpiebilst arī,ka ģimenē esam 5 cilvēki un kopā zeķu ir ļooti daudz!Un,jo īpaši,ja 3 no ģimenes ir vīriešu kārtas!

Kad rosos ap izmagāto veļas kaudzi gandrīz vienmēr radīsies kāda nabaga zeķīte,kurai trūkst otrā pāra... Esmu ieviesusi maisiņu,kur tādas vieniniecītes glabāju.Laiku pa laikam to pārskatu.Kādam bariņam zeķu paveicas!Tā teikt -uzrodas otrā pusīte!Tā nu vienu dienu,kad maisiņš atkal bija pārāk pilns,ķēros pie šķirošanas.Kaudzīte zeķu laimīgi aizceļoja uz atvilknēm,tomēr daļa vientuļas palika atkal gaidot!Tā kā vairumā krāsainās bērnu zeķītes,saliku tās groziņā un noorganizēju bērniem "zeķu" spēli .

Pirms vairākiem gadiem gatavojoties kādai  ballītei savācu pieaugušo zeķes vieninieces un uzrīkoju" zeķu" spēli.
Spēles dalībnieki sasēžas uz zemes,aplī.Vidū tiek izbērtas zeķes.Pēc starta katrs cenšas vienā kājā savilkt pēc iepsējas vairāk zeķu!Kad zeķu vairs nav,pa apli , katrs velk pa vienai zeķei nost!Uzvar tas,kuram pēdējam kājās paliek zeķe!
Arī bērniem ļoti patīk šī spēle.Tomēr pirms spēles ar bērniem svarīgi izdomāt kā un vai tiks noteikti uzvarētāji,kāds ir bērnu vecums,cik daudz bērnu tajā piedalīsies.


P.S.Pēc katras spēles zeķes izmazgāju!

Iespējams,ka visās kompānijās nevar izspēlēt šo spēli,jo kādam varētu būt iebildumu vilkt kājās svešas zeķes!Kompānijās,kurās esmu organizējusi šo rotaļu,tā pieņemta ar lielu jautrību!

4 komentāri:

  1. Man patika piebilde par zeķu izmazgāšanu! :DDDDD
    Mums mājās ir ieviesusies "Zeķu palodze", uz kuras fiksi nometu zeķītes, kurām kādā brīdī nav pāra... Bieži vien pārīši tomēr ar laiku atrodas, taču, tīrā mistika, vairākas zeķes savas ābola otras pusītes gaida jau vairākus mēnešus. Šinī sakarā ieraudzīju reiz vienu ideju internetā... Vēl neesmu saņēmusies uztaisīt:
    http://www.somewhatsimple.com/2010/01/tutorial-tuesday-lost-socks-board.html

    nu, jā, tikai tas dēlītis varētu būt 10 reiz garāks... :D


    http://www.lushlee.com/2009/04/socks-cozy/

    AtbildētDzēst
  2. Jā,ideja interesanta,bet piekrītu,ka tam dēlītim, arī mūsmājās, būtu jābūt krietni garākam!:D

    AtbildētDzēst
  3. man ar mājā ir vientuļo zeķu parāde - es gan esmu pa slinku tās glabāt vienuviet, tāpēc reizēm atrodot otru zeķi ir jāpiepūlas, lai atcerētos, kur tad tika nolikta tā pirmā :)
    Bet ar dēlīti - analoģiski, man nepieciešams stipri garāks, kaut arī mājā tikai 2 vīrieši, kas valkā zeķes (vēl 2 vīrieši staigā bez zeķēm, ar plikām ķepām)

    AtbildētDzēst
  4. a man nav vientuļo zeķu. pie izmazgātās veļas kaudzes man vienmēr piezogas doma, re būs vientuļniece un bāc uzreiz (vai ilgākais tajā dienā) atrodas... varbūt tas nav normāli? :D

    AtbildētDzēst

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...