2011. gada 16. decembris

Pavisam pavisam drīz...

...vēl nedaudz un klāt ,manuprāt,gada skaistākie svētki -Ziemassvētki!

Ja Tev nepavisam nav noskaņojuma lasīt garus
ierakstus,tad noklausies 
zemāk pievienoto dziesmiņu!
Sirdsiltumam!!!:))

Kādu laiciņu atpakaļ daži mani aktīvākie" fani" jau apprasījās,kur esmu palikusi,ka nerakstu!?

Tepat tepat vien esmu,klusītēm cenšoties ienest svētku sajūtu mūsmājās!Ja reiz aiz loga tās sajūtas nav itin nemaz,tad jāpieliek visas pūles,lai to īpašo balto svētku sajūtu mēs sajustu vismaz savās sirsniņās!

Klusītēm,tomēr ar skubu,jo nezkādēļ šogad neraksturīgi sev aizsapņojos ,kad atjēdzos,ka klāt advente un  jāsāk darināt dāvaniņas! Man vienmēr ļoti paticis gatavot un meklēt dāvanas.Ikreiz īpaši piedomājot par katru tās saņēmēju!

Tādēļ ar' šeit tik ar acs kaktiņu ielūkoju,bet pārējā laikā top dāvaniņas mīļajiem;gatavotas maskas bērniem,meklēti un mācīti dzejolīši ;un pa brītiņiem skrējienā tiek veiktas vēl daudz citas neskaitāmas ikdienas lietas un lietiņas!

Kā Tev ar svētku sajūtu!?
Kā jau ieminējos,tā šogad kaut kā nevēlas tik viegli pieslīdēt,kā iepriekšējo gadu...

Tomēr šo sajūtu vēlos un domāju  ikviens to vēlas!


Mazliet padalīšos ar jums kā es ienesu svētku sajūtu Mūsmājās!


Ik gadu,ar katras adventes atnākāšanu,tajā svētdienā ,ienesam -atrodam savos ziemassvētku krājumos,pagatvojam no jauna kādu svētku rotu:
  • Kā pats pirmais mūsmājās noteikti ir Adventes vainadziņš!
  •  Starp kāpņu margām ,uz otro stāvu ,izvelkam krāsaino lampiņu virteni;
  • Izrotājam namdurvis ar vainadziņu.Vēlētos gan,lai tas karātos pie namdurvīm ārpusē,tomēr tā kā laiku pa laikam pie mums ieblandās vēji,tad,lai pasargātu durvju stiklus,nācās vainadziņu pārlikt iekšpušē.Bet prieks jau no tā nemazinās!
  •  Jau kopš Latvijas Valsts svētkiem, uz celmiņu,pie ārdurvīm, mīlīgi savu spožo actiņu,ik vakaru mirkšņina lukturītis.Te bērniem teju vai sacensība,kurš kuru vakaru aizdegs tājā svecīti!
  • Noteikti dāvaniņu gatavošana.Ik gadu,ja ne visas,tad noteikti pāris  dāvaniņu gan -cenšos pagatavot pati.Jo tieši šis gatavošanas process palīdz radīt to īpašo svētku tuvošanās laika sajūtu!Arī šogad ar mīļām un gaišām domām top davaniņas!;)
  •  Un noteikti,ko iesaku visiem -Ziemassvētku dziesmas!Mājās,braucot mašīnā...Mūsmājās mūzika ir neatņemama sastāvdaļa!Kā reiz vakar vakarā pavēlu braucot mājup,mašīnā klausoties savas mīļās Ziemassvētku dziemas,dziedāju līdzi un teju teju noticēju ,ka....slotiņas no vējstikliem trauš nost nevis slapjas lietus lases,bet balts sniega pārsliņas! -tas rotams joks,neba bija,tur kāda pārsla,nekā,bet  -tā kā mani,klausoties dziesmas un dziedot tām līdzi bija pārņēmusi tik pacilājoša svētku sajūta,tad redziet  -pati sev brīnumus radīju!;) 
Tā kā līdz svētkiem vēl nedēļa!Tad noteikti ik dienu,vismaz,mūsmājās,noteikti taps vēl pa kādam jaukam,svētku sajūtu rosinošam rotājumam, vai gardam,punci sildošam kārumam!
***********

Pirmās lielās pirmssziemassvētku ieskaņas mūsmājās bija paredzētas šo svētdien,kad mazajam puikiņam tika plānota Vārda dienas ballīte!Šoreiz tāda īstena bērnu ballīte,ar Ziemassvētku noskaņām -kopīgu garšu laboratoriju,masku gatavošanu utt.!
Tomēr...sanāca kā sanāca,bērns šodien pamodās apslimis.Un ticiet,man teju vai līdzi raudāt gribējās,kad bērns saprata,ka šoreiz draugiem jāatsaka.

Tomēr neskatoties uz to,ka viesi šoreiz nebūs,svētki mūsmājās noteikti nekur neizpliks!
Rotāsim eglīti,kā ik gadu tieši 18.decembrī,kas jau kļuvis par tradīciju!Noteikti piepildīsim māju ar piparkūku smaržām.Kā arī turpināsim gatavot rotājumus un ienest svētku sajūtu mūsmājās!

***********

    
No visas sirds novēlu arī TEV atrast tās lietas un lietiņas,kuras ienestu TAVĀS mājās šo īpašo svētku laika sajūtu!!!

                                                Inese

2011. gada 2. decembris

Vēl rudens toņos...

Kad teju teju jau visas rudens lapas vējš bija aiznesis pa gaisu,man tomēr iekšēji vēl prasījās izbaudīt un izjust rudens  krāsu toņu gammu...


Un tā kā tuvojas ,manuprāt,gada skaistāko svētku laiks,tad domāju  šis rudenīgi silto toņu salikums jau pavisam drīz kādu sasildīs!


You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...