2011. gada 29. janvāris

Smaržīgā sirsniņa!

Sausajā filcēšanas tehnikā,kuras galvenais instruments ir speciāla adatiņa,kādā pēcpusdienā mans lielais puika,ar nelielu mammas palīdzību pagatavoja lūk,šo jauko un arī smaržīgo sirsniņu!


Lai pagatavotu šādu mīlīgu un reizē arī smaržīgu sirsniņu nepieciešams:
  • vilniņa;
  • porolons;
  • filcadata;
  • tējiņa pēc izvēles 

Uz porolona izveido no vilniņas vēlamo formu (aptuvenu).Viducītī ieliek nedaudz kādu  tējiņu.Mēs izmantojām piparmētras.Sākumā, uzmanīgi bakstot ,ar adatiņu to vilnas"kumšķīti" it kā piestiprina pie porolona(vienlaicīgi veidojot arī jau vēlamo formu).Tā turpina ar adatiņu filcēt (bakstīt),veidojot,pielabojot /uzlabojot formu,līdz vēlamais ir panākts.Ir iespējams uzfilcēt gan mīkstu un pūkainu(tādā gadījumā nevajag daudz sabakstīt ar adatu) priekšmetu, gan arī veidot pavisam cietu (tad gan ilgstoši un pacietīgi jādarbojas).Filcēšanai ir tā priekšrocība,manuprāt,pat,ja rodas sajūta,ka nesanāk,to viegli palabot - pieliekot kādu vilnas kumšķīti kādā vietiņā vēl klāt, vai arī spēcīgāk pabakstot ar adatiņu -tādā veidā veidojot vēlamo formu!

Un pūkaini mīkstā sirsniņa patiess arī smaržo -pēc piparmētrām!


Kā nekā tuvojas arī Valentīndiena,kuras galvenais simbols ir sirsniņa!


2011. gada 26. janvāris

Ziepīte "somiņā"


Jeb divi vienā "  švammīte+ziepīte "

Ik reiz,kad pati iemācos (apgūstu) kādu jaunu rokdarbu veidu,piedāvāju to arī bērniem(protams, atbilstoši viņu interesēm un vecumposmam).Tā pirms kādiem diviem gadiem mūsmājās ļoti iecienīta lieta bērniem kļuva filcēšana!

Šoreiz katrs pagatavoja ziepīti "somiņā" .

Katram nepieciešama ziepīte,vairākās krāsās vilniņa ,burbuļplēve,šķidrās ziepes un arī maza kaprona zeķīte.

Darba procesā ...


Un rezultāts! 





Tagad,kad katrs pagatavojis savu īpašo švammīti,mazgāšanās process kļuvis vēl interesantāks -un arī (vēl!) ilgāks;))

2011. gada 23. janvāris

Dāvanas no sirds!

Jauks bija man šodien pārsteigums, saņemot uzaicinājumu, doties virtuāli ciemos pie Ineses ,lai saņemtu mīļdāvaniņu!

Mīļš paldies Tev,Inese,par šo dāvaniņu!Un nenoliedzami tas patiesi priecē,ka esmu Tavu blogdraugu sarakstā,kuru domas un darbi spēj dot savu reizi arī iedvesmas dzirksti!:)




Ja arī Tu,mīļo lasītāj,vēlies laiku pa laikam saņemt patiesu silti dvēselisku noskaņojumu,iesaku arī Tev iegriezties ciemos Pie Ineses .

Paldies!
Radošu Jums visiem nākamo nedēļu!

2011. gada 21. janvāris

" Mani mīļie radiņi, man ir 5 gadiņi..."

Tāds,ja nemaldos bija pantiņš,kuru skaitīju savā bērnībā.
Tik vien kā šoreiz jāpalabo -ne gadiņi pieci,bet gan gadiņš 1 !!!
Hip,hip,urrā!
Klāt meitiņas pirmā un teikšu kā ir lielā jubileja -apaļš gadiņš!Tās pašas pirmās jubilejas  lielāki svētki vecākiem,ne pašam gaviļniekam!

Mūsu ģimenītē ir savas neiztrūkstošās dzimšanas dienu tradīcijas !
  • vienmēr ir daudz balonu;
  • apsveikuma dziesmiņa,kuru dzied ģimene jubilāram(" Tavā dzimšanas dienā -jaukā priecīgā,visi tavi draugi,tevi sveicina..." );
  • īpašā torte ar svecītēm;
  • Un protams,nekur neizpaliek arī sarūpētā dāvaniņa jubilāram!
 Šīs ir tradīcijas,kuras ir nemainīgas.Kad tiek rīkotas dzimšanas dienas ballītes plašākā lokā,noteikti ir atrakcijas,kurās tiek iesaistīti gan mazi,gan lieli.
Par mājas ballītēm kādā citā reizē.

Pieminot īpašo torti,pārsvarā  tās cepu/veidoju pati!Meitiņas jubilejai jau labu laiku iepriekš nolēmu,ka iemēģināšu roku īpašas kūkas veidošanā - torte "bizmārītes"  veidolā!Vācu visu iespējamo info kā un ko labāk.Jo man patiešām līdz šim nav bijusi pilnīgi nekāda pieredze veidot tāda veida kūku!
Nu,ko centos no visas sirds!!! Acīm baudāmais varbūt neizdevās tas pats veiksmīgākais,tomēr garšas kārpiņas tika palutinātas ar baudījumu!


Nepadošos! Mēģināšu atkal un atkal!:))

Runājot par dāvaniņām,brāļi arī rūpīgi bija gatavojušies un piedomājuši kā māsu (kā paši saka -savu mazo princesīti) iepriecināt.Apsveikuma zīmējumi;lielā brāļa pašgatavotā sirsniņziepīte...Un,ak,cik mīļi -no skolas pusdienām sataupītā mini burkāniņu paciņa(ik dienu, pie pusdienām, skolā bērniem tiek līdzdotas paciņas ar mini burkāniņiem) -īpaši māšukam!:))
Ar smaidu un jasaka arī savu prieka asaru notraušot, atceros kā abas tikām sagaidītas pirms gada,lielajā ziemas spelgonī ,mājās no slimnīcas.Puiši bija izrotājuši pirmo stāvu ar dažnedažādiem zīmējumiem,kur visi kā dāvana māsiņai!

Neskatoties uz to,kurš no bērniem ir jubilārs,arī " ne -jubilāri"  parasti tiek pie mini -simboliskām dāvaniņām!Tāpat,ejot arī ciemos pie kāda bērna jubilāra,ik reiz atceramies arī " ne -jubilāriņu" !

P.S. mazliet novirzoties no sākotnējās tēmas,pieminot dāvaniņas un jubilārus," ne -jubilārus" ,vēlos pastāstīt par,manuprāt, jauku ideju(ja to tā varētu nosaukt).Pošoties uz dzemdību nodaļu,mammīt,ieliec somā dāvaniņu brālītim vai māsiņai,kurš nāks apciemot bēbīti!!!Tad to pasniedz  no sevis un bebuka!Jo ticiet man, pat ārēji vistiprākajam bērniņam ir satraukums -kā un kas tad tagad notiks,kad ģimenē ieradies vēl kāds!
Man šādas īpašās mazdāvaniņas jau divreiz bijušas līdzi!:))

Nu gan esmu aizpļāpājusies!Apsolu runāt īsāk!:DD

Atgriežamies pie jubilejas! - Pucēšanās!


Par godu mazās Pekas dzimenītei -pieskaņojot koptēlam, tapa arī  manis tamborēta cepurīte un tik plaši pazīstamie tilla svārciņi.









"Cik labi ar tādu mazu!
Dienas nāk un iet
Un kaut kur pazūd.
Nē,nekur jau tās nepazūd,
Jo kamols no kamola tinas
Un,cik no tavējā aizritinās,
Tik viņa dzīvei nāk klāt
Pa siltam pavedienam!" 
                                          /I.Ziedonis/


Atā,mīļo lasītāj,līdz citai reizei!

2011. gada 19. janvāris

" Sylvanian families"

...kas tad tas ir!?

Pirms pusgada arī to nebūtu zinājusi!Bet,nu,esmu gandrīz vai jāsaka "iemīlējusies" šajās fantastiski mīlīgajās rotaļlietās! Te, lūk,ieskatam daži personāži (to ir daudz)no  leļļu -zvēriņu ģimenītēm!

http://www.t4toys.



Tiem ir arī savas mājas -ar visu apgaismojumu(kurš darbojas uz baterijām),hotelīši,bērnudārzi,neskaitāmie aksesuāri -tā teikt,ko vien var iedomāties.
Ierakstot " google" atslēgas vārdus   "sylvanian families"  un paklejot pa vietnēm var redzēt ,ka šie mazie zvērulīši   " apgādāti" kā cilvēki ar visu sadzīvei nepieciesamo -un varbūt pat vēl vairāk!:DD

Tad,nu,lūk,šodien pie manis (un protams arī maniem bērniem)atceļoja viens mazītiņš, šīs tik plašās sērijas ,komplektiņš! Mazs zaķa bērniņš ar savu šūpulīti!

http://www.t4toys.
 Rūpīgi papētīju šodien veikala  stendu ar šīm mīlīgajām rotaļlietām.Un ... nu,ko lai saka...es atkal pārvērtos par mazu meiteni!;)Kā man tas viss patika!

Meita gan vēl par mazu,lai spētu novērtēt šīs rotaļlietas,bet ticiet,arī mani puiši ko tādu ieraugot sajūsminājās!Un zinu - pat,ja mūsu Pastarītes vietā būtu ieradies Pastarītis,leļļu māja mums(vai man -nav tik svarīgi:;))būtu!
Nu ko, sanāca tā,kamēr " arhiteks" (šajā profesijā šoreiz iejūtos es pati;un arī meistars vislabākais atrasts!) vēl tikai strādā pie leļļu būves skicēm,tā  "iemītnieki"  pamazām sāk sarasties!

P.S.Lūk,tiem,kas mani nepazīst! Šī bija viena maza iespēja(pavisam nedaudz) apjaust ko par mani! Vienu no iezīmēm -manī ir saglabājies vēl mazs bērns!Bet es par to nebūt nekautrējos!Jo -interesanti ne tikai man,bet  arī maniem 3 bērniem!Ar to,ka mammai vēl patīk rotaļāties!:)) 
 

2011. gada 16. janvāris

"Katanas ieceļotāji"...

jeb svētdienas spēļu pēcpusdienas.

Liekas,ka būs jau gadi trīs vai četri, kopš mūsu ģimenes spēļu plaukta klāstam pievienojās tik populārā galda spēle " Katanas ieceļotāji".Bijis pat tāds posms,ka teju vai katru otro sestdienas vakaru pie mums ieradās draugu pāris,ar kuriem spēlējām šo  spēli!Spēli parasti sākām deviņos,vakarā,kad bērni ielikti gulēt!Un ticiet vai ne...bet uzvarētājs noskaidrojās nereti vien uz agru rīta pusi!Nu labi,ne jau nu visas n -tās stundas apzinīgi un nopietni tika " bīdītas" spēles lietas,nekur neizpalika jautra čalošana,joki,tējas dzeršana...
Kad pieteicās mūsu pastarīte,spēle tika nolikta patālākā plauktiņā.Tomēr šogad līdz ar jaunā gada iestāšanos,liekas,ka atklājām šīs mūsu iemīļotās galda spēles sezonu.Tā kā esam parūpējušies par visiem šī spēles pielikumiem,tad ik reiz  ķeroties pie jaunas " partijas" pieķeram kādu jaunu elementu klāt!Lai spēli padarīti vēl interesantāku un tiesa arī sarežģītāku!


Savā ģimenē pamazām ieviešam tādu kā sava veida tradīciju -svētdienas spēļu dienas kopā ar bērniem(tas nebūt nenozīmē,ka pa nedēļu katras pats pa sevi),kad noteikti uzspēlējam kopīgi kādu galda spēli. Pagaidām gan izteikti aktīvu dalību ņem lielais puika,mazais pievienojas laiku pa laikam un pastarīte lodā pa galdapakšu.Šoreiz tā mums arī bija " katana'" kopā ar vecāko dēlu,kurš teju jau gandrīz 9 -gadnieks.Patiess bija interesanti!Un bērnam neviltots prieks,jo sen jau tika izteicis vēlmi uzspēlēt " katanu" .

Mūsu iecienīto spēļu klāstā ir arī vairākas spēles,kurās aktīvu dalību ņem gandrīz visi!

Mūsu TOP:
  • Alias;
  • Jenga;
  • Fermerīši;
  • dambrete,šahs,pylos(šīs gan ir neiztrūkstošas arī cauru nedēļu;viena vai otra noteikti tiks izspēlēta.Puiši ar tēti pie šaha;mamma -atbild par dambreti un pilosu:D)

Mūsuprāt,interesantu un aizraujošu galda spēļu spēlēšana kopā ar bērniem arī ir viens no daudzajiem veidiem kā pasargāt/atturēt bērnu no šodienas apkārtēji "kārdinošās"  vides(saprotiet par ko es runāju).Un nenoliedzami vēl viens jauks veids kā kopīgi pavadīt laiku visai ģimenei(nu vismaz viens  no veidiem,vismaz ziemā,paralēli vēl slidošanai slēpošanai un citām jaukām aktivitātēm)!

Priecāšos,ja padalīsieties arī ar savu iecienītāko spēļu Topu!

Jauku visiem nākamo nedēļu!
Inese

2011. gada 5. janvāris

Ziemassvētku vecīša maisā...

Smeļoties iedvesmu(ideju) no Laines ideju krātuves,viena no manu bērnu vecmāmiņām,kura arī ļoti čakla rokdarbotāja,mazākajiem mazbērniņiem uzdāvināja rotaļu kubus!


Ar prieku padalos foto,kādi tad ir omītes darinātie kubi!Domāju,ka arī Lainei-mammas rokas būtu interesanti palūkot!

Kubs meitiņai...



Kubs puikiņam...


Atver garāžas vārtus un...


2011. gada 4. janvāris

Tagad arī grāmata...

"P.S. I LOVE YOU."*

Nesākšu šī gada pirmo ierakstu dienasgrāmatā ar pārdomām un apcerēm par pagājušo gadiņu vai jaunā gada apņemšanos (kaut atzīšos savs mazais mērķsarakstiņš arī man ir uzskicēts šim gadiņam).

Šoreiz par ko citu -" I LOVE YO".


Jā, trīs mazi jauki vārdiņi,kuri ikvienam uz šīs planētas noteikti ko izsaka!!!
Iespējams ,ka kāda(s) reiz " saticies" ar tik romantiski smeldzīgo un reizē arī ar savu humoristikas devas filmu  "I LOVE YOU"   .Pirmo reizi šo filmu noskatījos,ja nemaldos pirms gadiem 3,tad vēl reizi...  Un līdz šī gada pirmajai dienai sķiet biju par to piemirsusi,līdz mana  draudzene par to atgādināja,parādot grāmatu,kura nesen nonākusi viņas rokās...(maza piebildīte manai Vecpiebalgas draudzenītei "Ak,Vī,nu trakums,bet Siguldas " Zvaigznē" par šo grāmatu pārdevēja raustīja plecus,vien nosakot,lai pienākot pēc divām nedēļām" )
Jā,grāmata " P.S. Es tevi mīlu" . Grāmata,kuru sarakstījusi 30 gadus vecā Sesilija Aherna. (Nu ko tur slēpt teju teju vēl viens mazs solītis un būsim vienaudzes...;)).
Nu,lūk,esot vēl pie draudzenes nenocietos un pāris lapas paguvu " apēst" gan.Dodoties pēc brīvdienām mājup,nolēmu pa ceļam iegriezties Siguldā,gramatnīcā,kur diemžēl man bija vilšanās un grāmata nebija.Bet zināju,ka Rīga mani nepievils.Un tieši tā!  -vakar veiksmīgi manās rokās nonāca kārotā grāmata!Tikai vakar diemžēl miegs ņēma virsroku.Tomēr šovakar zinu,ka kāri tveršu lapu pēc lapas!
Nu,ko,varbūt arī Tevi ieinteresē šī romantiski smeldzīgā grāmata,kurā kā jau minēju sava deva arī humoram.

Grāmatas anotācija:

"Daudzi visu mūžu meklē savu īsto cilvēku,bet tikai ne Hollija un Džerijs. Viņi pazīstami jau kopš bērnības,un neviens nevar iedomāties tos šķirt.Tomēr notiek neiedomājamies... Vienam no viņiem ir jāmācās dzīvot no jauna.Tas nav neiespējami,ja blakus ir kāds,kurš atgādina: Es tevi mīlu..."

P.S.Atzīšos,ka viena no lietiņām,kura ierindojas manā šī gada vēlmju -sarakstiņā ir atkal daudz daudz lasīt!

Nu,ko gardu lasītprieku Tev un Man!


You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...